Inici BENICARLÓ Augmenten els positius a Vinaròs i Sanitat distribueix els primers tests ràpids

Augmenten els positius a Vinaròs i Sanitat distribueix els primers tests ràpids

1041

Actualització Coronavirus al departament de Salut a Vinaròs

A data de 14 d’octubre, continuem oferint-vos la comparació de les dades setmana a setmana. Continua descendint l’increment de casos positius al Departament de Salut de Vinaròs (59 nous casos setmanals), respecte a la setmana anterior (73) i recordant el fort augment de l’agost que va marcar el punt màxim de l’estiu (83 casos nous). Passem d’un total d’infectats de 662 a 704, amb 42 nous casos:

– Benicarló: continuen baixant per quarta setmana consecutiva; de 26 nous casos a 17 (recordant els 55 de finals d’agost)
– Vinaròs: continuen pujant de 22 a 30
– Peníscola: de 6 casos nous passem a 3

Continuen casos per la zona nord de Castelló on ja s’havien detectat: 3 a Albocàsser, 3 a Vilafranca, 1 a Rossell, 4 a les Coves de Vinromà. Apareix 1 infectat a Morella en els últims 14 dies.

Sanitat distribueix els primers tests ràpids d’antígens per a diagnosticar la COVID-19 en els departaments de salut

– Per províncies, Castelló comptarà amb 30.500 dosis, València amb 128.000 dosis i Alacant amb 89.000 dosis
– Els tests seran distribuïts a Atenció Primària i als Serveis d’Urgències hospitalàries per a ser utilitzats en persones amb símptomes.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública distribuirà un total de 250.000 dosi de test d’antígens per a diagnosticar la COVID-19 de manera ràpida (en quinze minuts) tant als Serveis d’Urgències hospitalàries com a l’àmbit de l’Atenció Primària dels departaments de salut.

Per províncies, Castelló comptarà amb un total de 30.500 dosi, València amb 128.000 dosi i Alacant amb 89.000 dosi. Així mateix, el Servei Especial d’Urgències i el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana comptaran amb un total de 2.500 dosi.

El Ministeri de Sanitat ha donat llum verda a aquestes proves ràpides de detecció d’antígens precisament a través de l’última “Estratègia de detecció precoç, vigilància i control de COVID-19”.

En ella, especifica que actualment es disposa de dues proves de detecció d’infecció activa, una prova ràpida de detecció d’antígens i una detecció d’ARN viral mitjançant una PCR o tècnica molecular equivalent. La realització de l’una o l’altra dependrà de l’àmbit de realització, la disponibilitat i dels dies d’evolució dels símptomes.

Així, s’utilitzarà el test ràpid de detecció d’antígens per a qualsevol cas sospitós amb una evolució de símptomes menor a 5 dies, mentre que per als contactes es continuarà realitzant la PCR, tant en l’àmbit de l’Atenció Primària com en els Serveis d’Urgències hospitalaris.

Una altra novetat en la nova estratègia del Ministeri es refereix al moment de la realització de la PCR als contactes que, per als no convivents i en el cas de situacions especials (brots, centres educatius, etc.), es realitzarà el seté dia de la quarantena.

Actualització Comunitat Valenciana

Sanitat registra 761 nous contagis per coronavirus i 623 altes en la Comunitat Valenciana
– Per províncies, la distribució de nous contagis és la següent: 72 a Castelló; 288 a Alacant i 401 a la província de València.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha registrat 761 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR en la Comunitat Valenciana, que situen la xifra total de positius en 46.893 persones. Per províncies, la distribució és la següent: 72 a Castelló (5.151 en total); 288 a Alacant (15.767 en total), i 401 a la província de València (25.968 en total). A més, el nombre total de pacients sense assignar es manté en 7.

D’altra banda, s’han donat 623 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia se situa en 49.545: 5.691 a Castelló, 16.440 a Alacant i 27.374 a València. A més, el total d’altes sense assignació ascendeix a 40.

D’aquesta manera, en aquests moments hi ha actius 5.368 casos, la qual cosa suposa un 9,48% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 531 persones ingressades: 55 a la província de Castelló, amb 7 pacients en UCI; 183 a la província d’Alacant, 33 d’ells en l’UCI; i 293 a la província de València, 38 d’ells en UCI.

D’altra banda, s’han registrat 4 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions és de 1.706 persones: 250 a la província de Castelló, 590 en la d’Alacant i 866 en la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 1.211.641, de les quals 1.057.962 han sigut a través de PCR i 153.679 mitjançant test ràpid.

Actualització de la situació en residències

Hui dia, hi ha algun cas positiu en 26 residències de majors (2 a la província de Castelló, 9 a la província d’Alacant i 15 a la província de València), 3 centres de persones amb diversitat funcional (1 a la província de Castelló i 2 en la de València) i 2 centres de menors (tots dos a la província d’Alacant).

· Residents nous positius: 1
· Treballadors i treballadores nous positius: 2
· Residents morts: 0

Actualment, es troben sota vigilància activa de control sanitari 6 residències en la Comunitat Valenciana: 1 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 4 a la província de València.

Actualització brolles de coronavirus

Nous brots:

· Massamagrell: 8 casos. Origen social
· València: 6 casos. Origen social
· Castelló de la Plana: 5 casos. Origen laboral
· Cox: 24 casos. Origen social
· Pilar de la Horadada: 8 casos. Origen social
· Alfafar: 5 casos. Origen social
· Onda: 3 casos. Origen laboral
· Castelló de la Plana: 3 casos. Origen educatiu
· Onda: 3 casos. Origen social
· València: 3 casos. Origen social
· Llíria: 3 casos. Origen laboral
· Torrevieja: 4 casos: Origen laboral
· Requena: 6 casos. Origen social
· Sagunt: 3 casos. Origen social
· Castelló de la Plana: 3 casos. Origen social
· Vinaròs: 3 casos. Origen social
· Vila-real: 3 casos. Origen laboral
· Oriola: 7 casos. Origen social
· València: 4 casos. Origen social
· Alcoi: 7 casos. Origen laboral
· Paterna: 3 casos. Origen social
· Cocentaina: 5 casos. Origen social
· Cocentaina: 3 casos. Origen social

Article anteriorPort de la Ràpita – Club Nàutic (part 2)
Article següentSurt a licitació la construcció de la passarel·la del riu Cervol