Inici COMARQUES Magatzematge de sal a Morella per a mantenir les carreteres davant les...

Magatzematge de sal a Morella per a mantenir les carreteres davant les nevades

738

Obres Públiques instal·la una sitja d’emmagatzematge de sal a Morella per a mantindre els serveis viaris de les carreteres davant les nevades de l’hivern

– Les obres a la comarca dels Ports tenen un termini d’execució de dos mesos i es realitzarà una inversió d’al voltant de 60.000 euros.

N.de P. / Fotos: artxiu Julián Zaragozà

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, dins de les tasques per a mantindre la circulació de les carreteres de la província de Castelló, ha iniciat els treballs per a la instal·lació d’una sitja d’emmagatzematge de sal per a atendre les campanyes de serveis viaris hivernals en la zona nord de la província, a l’altura del punt quilomètric 7+950 en el seu marge esquerre, en el terme municipal de Morella.

Aquestes obres a la comarca dels Ports tenen un termini d’execució de dos mesos i es realitzarà una inversió d’al voltant de 60.000 euros.

La carretera CV-14, que pertany a la Xarxa Bàsica de Carreteres de la Comunitat Valenciana, comunica la N-232 en les proximitats de Morella amb l’extrem nord-oriental de la província de Castelló en el seu límit amb la província de Terol, per on continua amb la denominació de A-225 fins a Aiguaviva.

Des d’ací, els camions procedents de diverses mines d’argila entren a la província de Castelló i generen un elevat trànsit, concretament es registra una intensitat mitjana diària superior a 1.000 vehicles, i es constata un percentatge de vehicles pesants en circulació alt, aproximadament del 20% en algun dels seus trams.

          

Aquesta carretera està catalogada amb un risc alt enfront de les nevades, perquè discorre pels Ports, una de les comarques més proclius a patir aquest fenomen meteorològic donades les seues especials característiques de latitud, altura, orientació i distància a la mar. Per això, és una via destacada dins de les rutes establides de serveis viaris hivernals per a l’eliminació del gel i la neu.

Per això, des de la Conselleria de Política Territorial, Públiques i Mobilitat, a través del Servei Territorial d’Obres Públiques de Castelló, s’ha considerat procedent la instal·lació d’un punt d’apilament de sal protegit de la intempèrie per a atendre les campanyes de serveis viaris hivernals de la zona nord de la província de Castelló que es trobe pròxim a les zones on s’actua de manera periòdica en episodis de nevades, guanyant en rapidesa i eficàcia a l’hora d’actuar sobre les carreteres.

La iniciativa comprén les següents actuacions: l’adequació i regularització de la plataforma existent i millora dels accessos a la instal·lació amb llast artificial i aglomerat asfàltic en calent; la instal·lació d’una sitja construïda en fibra de polièster per a emmagatzematge de fondents sòlids amb capacitat per a 60 tones, i la col·locació d’una tanca metàl·lica de doble torsió de 2 metres d’altura per a delimitar el perímetre de la instal·lació.