Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT La Generalitat atorga ajudes als municipis del Maestrat per a millorar l’accessibilitat...

La Generalitat atorga ajudes als municipis del Maestrat per a millorar l’accessibilitat dels seus edificis públics

1483

Sant Mateu, Rossell, Morella, Càli o Albocàsser han sigut algunes de les localitats beneficiades d’aquesta subvenció del Govern Autonòmic

La Generalitat ha concedit ajudes a un total de 98 municipis de la Comunitat Valenciana amb menys de 50.000 habitants perquè realitzin obres destinades a millorar l’accessibilitat dels seus edificis públics, tal com ha anunciat el director general d’Administració Local, Toni Such, després de presidir la Comissió de Seguiment del programa.

Localitats com Cases Baixes, a la província de València, i Portell de Morella i Visatabella del Maestrat, en la de Castelló, aconsegueixen el topall de subvenció possible, 150.000 euros. A continuació, se situa Rossell, amb 149.000 euros, que destinarà a millorar l’accessibilitat en la piscina municipal; Benissuera, amb 148.000 euros, per a adequar el bar municipal; Andilla, amb 134.000 euros o Pinet amb 100.000 euros, que invertiran en obres a la casa consistorial o L’Énova amb 91.000 euros per a millorar l’accessibilitat de l’asil.

Aquestes ajudes, gestionades per la direcció general d’Administració Local, permeten eliminar barreres arquitectòniques d’edificis públics, amb la finalitat de fer-los accessibles a persones majors, així com amb discapacitat o diversitat funcional. “Amb aquesta iniciativa des del Consell pretenem que els qui tenen dificultats per a entrar i moure’s per edificis municipals no les tinguin, eliminant per a això les barreres arquitectòniques. L’objectiu és que totes les persones puguin tenir accés als mateixos serveis públics i amb la mateixa qualitat”, ha apuntat Toni Such. “Som conscients de les limitacions pressupostàries i financeres d’aquells municipis més petits, per això volem donar-los suport per a dur a terme aquestes actuacions, perquè la gent que fa l’esforç de viure en una localitat petita no hagi d’enfrontar-se a més dificultats”, ha assenyalat Toni Such.

Per províncies, les ajudes rebudes pels municipis de València ascendeixen a 2,9 milions, els de la província de Castelló a 1,45 milions i els Alacant a 0,66 milions. 800 projectes realitzats “Aquest programa, en marxa des de 2018, està tenint un gran acolliment en els seus sis anys de vigència i ha permès finançar fins al moment més de 800 projectes d’accessibilitat”, ha assenyalat el director general d’Administració Local, Toni Such. Cal destacar que l’import global de les ajudes ha augmentat un 25% respecte a la convocatòria de 2021, a més d’haver-se incrementat el percentatge del cost del projecte que cobreix la subvenció. “Tractem d’ajudar a les localitats més petites”, per això l’ordre d’ajudes estableix que els municipis amb un pressupost de fins a un milió d’euros poden optar a una subvenció que cobreix fins al 100% del cost del projecte, ha explicat Toni Such.