Inici BENICARLÓ ACTUALITAT CORONAVIRUS: lleuger fre de la nova ona al Maestrat, encara que...

ACTUALITAT CORONAVIRUS: lleuger fre de la nova ona al Maestrat, encara que amb altes xifres. Passaport Covid.

800

Fort fre dels nous infectats a Benicarló però augment a Vinaròs.

 

Actualització Coronavirus al departament de Salut de Vinaròs (Hospital Comarcal): Gràcies a les dades subministrades per la Generalitat Valenciana, continuem en la comparació setmanal de l’evolució del virus al Maestrat. En data de 7 de desembre, continuen augmentant els nous casos per quarta setmana consecutiva però en un lleuger fre de la nova ona: 288 nous PCR+ comparant amb 224 de la setmana passada i 133, 95 i 52 de les anteriors.
Des de fa quatre setmanes es va trencar el descens que portàvem feia dos mesos. Encara la immunitat de ramat provocat per la tercera vacunació i gràcies també als que ja han passat la malaltia i tenen defenses, el nou repunt a comunitats veïnes ha fet que ens aplegues aquesta nova ona de coronavirus. Continuen augmentant també els contagis en àmbit educatiu.

– Benicarló: es frenen i estabilitzen els nous casos amb 107, després de disparar-se la setmana passada i l’anterior duplicant-se amb 103 i 49 respectivament. Encara continua sent una xifra molt alta respecte a fa un mes.

– Vinaròs: no es frenen tant com a Benicarló i la resta del Maestrat, amb 113 nous PCR+ respecte als 73, 49 i 29 de setmanes anteriors.

– Peníscola: augmenten a 8 després de mantenir-se a 3 durant dues setmanes. Continuen en xifres molt baixes.

 

Coronavirus a les poblacions de l’interior
La tendència habitual és la d’augmentar a les poblacions costaneres i d’allí propagar-se cap a l’interior. Així, de nou continua escampant-te el virus a les poblacions del Maestrat, després de trencar-se fa quatre setmanes l’estabilitat i la tendència a la baixa. El brot de Torreblanca augmenta amb 67 nous casos i a Alcalà de Xivert (20) i apareixen nous casos per l’interior del Maestrat: Xert, Traiguera, Albocàsser…
Com a data positiva, continuen disminuint els nous infectats pels brots, per segona setmana, a Morella (de 14 a 2 i 1 sol cas aquesta setmana) i Forcall (de 8 a 3 i 1 sol cas).

Èxit de les vacunacions als punts sense cita
La vacunació en llocs estratègics com esdeveniments esportius, centres comercials, concerts, és un èxit. La Conselleria de Sanitat va administrar aquest divendres, dia 3, un total de 2.908 dosis de vacuna contra el coronavirus en els punts sense cita. La distribució va ser la següent:

Expo Esport, València: 1.056
La Salera, Castelló: 860
Plaça Mar 2, Alacant: 297
L’Aljub, Elx: 695

Passaport Covid
Nombrosos ciutadans fan tràmits per a tenir el passaport Covid19 imprés o al mòbil, ja que és obligatori per a locals d’hostaleria, restauració, oci i entreteniment, amb aforament superior a 50 persones, Locals d’activitats recreatives i d’atzar, amb servei de restauració Esdeveniments, celebracions i festivals de música amb assistència superior a 500 persones i on no siga possible l’ús permanent de la mascareta. També en visites a residències de serveis socials, visites a centres hospitalaris.
El certificat pot acreditar-se amb la vacunació completa, una PCR negativa en les últimes 72 hores, un test d’antígens en les últimes 48 hores o la superació de la malaltia en els últims 6 mesos.