Inici BENICARLÓ ACTUALITAT CORONAVIRUS: Es frenen lleugerament els nous casos a Vinaròs i Peníscola...

ACTUALITAT CORONAVIRUS: Es frenen lleugerament els nous casos a Vinaròs i Peníscola mentre continuen augmentant a Benicarló .

2179

Es frenen lleugerament els nous casos a Vinaròs i Peníscola mentre continuen augmentant a Benicarló . L’UCI de l’Hospital Comarcal sense llits lliures.

El 57% dels casos de coronavirus associats a brots són en persones adolescents i en la trentena

 Actualització Coronavirus al departament de Salut de Vinaròs (Hospital Comarcal): Gràcies a les dades subministrades per la Generalitat Valenciana, continuem en la comparació setmanal de l’evolució del virus al Maestrat. En data de 4 d’agost de 2021, es va trencar l’estabilitat des de fa quasi dos mesos i continua el fort increment del Coronavirus al Maestrat, passant a 556 nous casos aquesta setmana, en lleuger descens comparant els 592 de la setmana anterior, quan es van aplicar tocs de queda a poblacions com Peníscola i Vinaròs. Com a data negativa,  l’UCI de l’hospital comarcal es queda sense llits lliures front a l’increment progressiu d’aquestes setmanes, segons ha informat l’agència EFE, derivant malalts de l’UCI a altres hospitals.

Des de l’arribada de l’estiu i el relaxament de mesures gràcies a la baixa incidència, amb el moviment de persones es va trencar l’estabilitat que teníem fa tan sols cinc setmanes (13 PCR+) i es va disparar a 96 fa quatre setmanes, 195 fa tres, 433 fa dues, 592 la passada i 556 PCR+ aquesta, continuant l’augment i escampant el roig del mapa del Maestrat en casos positius, encara que s’observa un progressiu fre, encara que molt lent.

 

– Benicarló: continua sent la població del Maestrat on hi ha més increment: +194 casos nous, comparant en 154 PCR+ la setmana passada, 90 l’anterior i 43 abans.

– Vinaròs: continua un increment menor respecte a la setmana passada: 187 casos nous respecte a 233 de la passada. Fa dues van ser 179 PCR+, i sols 6 fa un mes.

– Peníscola: es comença a frenar en 84 casos nous en comparació a 97 de l’anterior i 61 de l’altra, contrastant en les dades de fa quatre setmanes, sense covid-19.

Coronavirus a les poblacions de l’interior

Des de l’arribada de l’hivern, es va trencar el fre de nous positius PCR per la zona nord de Castelló, i es va escampar més amb Nadal. El mapa de nous casos es va netejar de verd, és a dir, lliure de Covid-19, ja feia tres mesos, però des de fa tres setmanes que van aparéixer nous casos, i s’han estés a tot el Maestrat, però observant un lleuger fre on ja havien brots, com per exemple Alcalà de Xivert (de 3 casos fa tres setmanes vam passar a 19 fa dues, 61 la passada i a 54 PCR+ aquesta), Sant Mateu (s’estabilitza en 5 nous casos), Traiguera (de 8 nous casos fa dues setmanes vam passar a 15 la passada però sols 3 aquesta), Xert (de 2 nous casos fa dues setmanes vam passar a 15 la passada a 7 aquesta). Aparéixen a poblacions com Sant Jordi (2 nous PCR+), Traiguera (3), Rossell (1), Ares del Maestrat (2), Tírig (4), mentre hi ha poblacions lliures de Covid-19 com Vallibona,  Catí, Canet, La Jana…

Com a punt negatiu, tornen a augmentar a Morella (van baixar de 12 casos fa dues setmanes a 5 la passada i tornem a 14 nous casos aquesta).

 

 

 

El 57% dels casos de coronavirus associats a brots són en persones adolescents i en la trentena

– El 79,3% dels brots s’originen en l’àmbit social, sobretot en reunions familiars i d’amistat
– Barceló: “A vegades, podem confiar-nos amb persones reunides i sers estimats, però és just quan s’ha d’extremar la cura per a protegir-los i protegir-nos”

Més de la meitat de casos associats a brots de coronavirus en la Comunitat Valenciana es donen en persones d’entre 15 i 34 anys, i el 79,3% de brots es desencadena en l’àmbit social (sobretot en reunions familiars o amb amics), d’acord amb la informació que maneja la Subdirecció General d’Epidemiologia de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

L’anàlisi dels brots registrats durant les tres primeres setmanes de juliol revela que el 57,2% de casos associats a ells són en adolescents i persones en la trentena, seguits del grup d’edat de 35 a 64 anys, que concentra el 23% dels casos associats a brots. Conforme augmenta l’edat i, per tant la cobertura vacunal, la quantitat de contagis disminueix.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha recordat que s’ha reforçat la labor que realitzaven 1.622 rastrejadors amb la incorporació de 500 més, 50 d’ells de l’Exèrcit, que ajudaran en el seguiment de casos i alleujaran la càrrega de treball dels equips d’Atenció Primària. “A més -ha afegit Barceló- hem posat en marxa el pla de vacances i reforços, per a tots els nivells assistencials, i estem accelerant la campanya de vacunació en aquests grups de població”.

Respecte als àmbits, continuen en primer lloc els brots associats a l’origen social (79,3% dels brots i 73,9% dels casos), la majoria en el context de reunions familiars o amb amics on solen relaxar-se l’ús de la màscara i la distància social.

“Ens reunim entorn de la taula per a menjar i beure i, a vegades, ens retirem la màscara i oblidem pujar-la quan no estem consumint. També pot ocórrer que no guardem la distància perquè ens sentim amb els nostres, fora de perill. Però és precisament amb les persones reunides i amb els sers estimats amb els qui hem de tindre més cura per a protegir-los i protegir-nos. Qualsevol descuit pot provocar un contagi”, ha recordat Barceló.

D’altra banda, predominen els brots de xicoteta magnitud (menys de 10 casos). De fet, el 85,5% dels nous brots té menys de 10 casos, el 14,1% té entre 10 i 40 casos i hi ha un 0,5% de més de 40 casos.

Finalment, la distribució territorial de brots es correlaciona amb les xifres de població: dels brots notificats en les tres últimes setmanes de juliol, un 63% són de la província de València, un 24% d’Alacant i un 13% de Castelló.

 

 

 

Soler: ‘El Govern assumeix les reivindicacions valencianes i reparteix els diners del Fons COVID per a enguany segons la població ajustada

– La Comunitat Valenciana rebrà 1.400 milions del total de 13.486 milions que es repartiran entre totes les autonomies
– “La xifra suposa el 10,4% dels fons, percentatge que se situa en línia amb el pes de la població i de l’economia de la Comunitat Valenciana en el conjunt del país”, assenyala el conseller

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat, després de conéixer el repartiment definitiu dels 13.486 milions del Fons extraordinari COVID per a 2021, que “el Govern central ha assumit les reivindicacions de la Comunitat Valenciana i repartirà els fons atés el criteri de població ajustada”.

La Comunitat Valenciana rebrà 1.400 milions d’un total de 13.486, que són els que distribuirà el Govern al llarg de 2021, amb caràcter no reembossable, entre les comunitats autònomes i les ciutats de Ceuta i Melilla.

“La xifra suposa que rebrem el 10,4% del muntant global de fons, un percentatge que se situa en línia en el pes poblacional i econòmic de la Comunitat Valenciana en el conjunt del país”, ha apuntat Soler.

El conseller ha destacat l'”esforç” de l’Executiu per a atendre les necessitats financeres de les autonomies davant la despesa derivada de la COVID-19, ja que són les administracions autonòmiques les que tenen assumides les competències en sanitat, educació i serveis socials.

“El Fons COVID es reparteix entre les autonomies a fons perdut per a compensar despeses derivades de la pandèmia, la qual cosa suposa un alleujament per als comptes autonòmics i, en el cas de la Comunitat Valenciana, contribueix a la sostenibilitat de les nostres finances públiques”, ha assenyalat Soler.

En aquest punt, el conseller ha apuntat la necessitat de reformar el sistema de finançament autonòmic “de manera urgent” perquè les autonomies infrafinançades, com la valenciana, puguen rebre els recursos que els corresponguen.

El conseller ha reiterat que, fins que es duga a terme la reforma, “els fons extraordinaris per la COVID haurien de consolidar-se en els ingressos que rebem pel finançament autonòmic, per a així compensar la nostra situació d’infrafinançament”.

Soler ha explicat que “el nou sistema de finançament ha de tindre com a base el criteri de població ajustada, ja que és el més equitatiu i el que permetrà reduir les diferències i establir les bases per a un repartiment més just. El fet que s’haja començat a usar aquest criteri per al repartiment del Fons COVID és un bon precedent”.

“La major part dels serveis que prestem les comunitats autònomes són a les persones; En el nostre cas el 93% dels recursos es destinen a les persones; per això, s’ha de seguir el criteri de població ajustada; el contrari seria alimentar desigualtats territorials”, ha incidit Soler.

Així mateix, el conseller d’Hisenda ha tornat a reclamar un “mecanisme transitori” per a compensar les diferències de finançament per habitant de les autonomies infrafinançades que hauria d’estar vigent “fins que es reforme el model de finançament”.

Article anteriorSant Jordi avança en la construcción del nou consultori mèdic
Article següentL’ajuntament de Vinaròs sol·licita el pas final per a construir la passarel·la del riu Cervol