Inici VINARÒS L’ajuntament de Vinaròs sol·licita el pas final per a construir la passarel·la...

L’ajuntament de Vinaròs sol·licita el pas final per a construir la passarel·la del riu Cervol

1856

L’ajuntament de Vinaròs sol·licita el pas final per a construir la passarel·la del riu Cervol

Segons ha informat José Chaler, regidor d’Urbanisme de Vinaròs, l’ajuntament ha presentat la documentació del projecte bàsic de la passarel·la de ciclopeatonal del Cervol, i després de ser revisada pels tècnics municipals d’urbanisme, s’ha sol·licitat ja el permís a la direcció general de Costas perquè permeta iniciar la seua construcció.

Encara que l’ajuntament espera començar la construcció abans, Costas ha de donar el permís, ha de revisar tota la documentació i té 6 mesos per a respondre.

La nova passarel·la del Cervol es basa en un projecte original, i el seu director  és l’internacionalment reconegut enginyer Mike Schlaich, una eminència en el seu camp i especialitzat en estructures lleugeres i de llarga duració. L’empresa alemanya Schlaich Bergermann Partner forma part de l’equip guanyador de l’adjudicació de la construcció de la passarel·la, liderat per la UTE Llevantina Enginyeria Construccions S.A i Pantallax S.L.
La part central del projecte és el pont de cinta de tensió, dissenyat precisament per Schlaich, i que té un tram principal de 50 metres i una longitud total de 77 metres. L’estructura discorrerà en paral·lel a la línia marítima i suposarà un elegant passeig per a vianants i ciclistes, amb una passarel·la de 2 metres d’amplària destinada al pas de persones i un altre carril bici de 3 metres d’amplària.

Respecte a UTE Llevantina Ingenieria i Construccions SA, Pantallax SL, és una empresa amb llarga experiència professional que ha participat en l’execució de grans zones verdes i de recuperació ambiental com les projectades al parc lineal del Manzanares a Madrid, així també com en la construcció altres passarel·les com el pont-escultura “Slinky Springs to Fame”, a la ciutat de Oberhausen o l’estructura singular en l’entrada sud de la ciutat d’Annaba.

Període constructiu
Està previst que la construcció es realitze entre finals de 2021 i al llarg del 2022 amb una inversió d’1.559.250€, IVA inclòs. Unes obres que cal recordar que estan incloses dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI) i per tant cofinançada per fons europeus.

Cal recordar que el projecte també inclourà l’adequació de l’entorn del marge esquerre del riu Cervol, prop de la zona del tractament de l’aigua amb un total de 9.150m2, que es remodelaran per a crear un bosc mediterrani que donarà continuïtat al ja existent en el passeig de Fora Forat, amb pins i plantes autòctones.