Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Sant Jordi avança en la construcción del nou consultori mèdic

Sant Jordi avança en la construcción del nou consultori mèdic

106

L’Ajuntament de Sant Jordi avança en els treballs per a la construcció del nou consultori mèdic en el municipi. L’alcalde, Iván Sánchez Cifre, ha mantingut una reunió amb l’estudi d’arquitectura responsable del disseny del nou edifici amb la condició de perfilar el projecte de les noves instal·lacions.

L’alcalde ha explicat que “estem aconseguint que Sant Jordi siga un dels municipis de l’interior que més ha augmentat la seua població en els dos últims anys en la Comunitat Valenciana, i volem consolidar el futur del nostre poble amb la màxima qualitat de serveis tan importants com l’atenció sanitària”. Sánchez Cifre ha assegurat que “les instal·lacions actuals s’han quedat totalment obsoletes, i l’Ajuntament està compromés amb dotar als nostres veïns d’un edifici modern, concorde a les necessitats actuals perquè els professionals sanitaris puguen treballar en les millors condicions i prestar la millor atenció possible”.

Cal assenyalar que ja va ser l’alcalde qui va prendre la decisió que fóra l’Ajuntament el que assumira aquest nou projecte en considerar-lo prioritari per als veïns. I ho ha fet pel fet que els professionals sanitaris consideren que l’actual consultori mèdic no reuneix les condicions per a prestar els serveis que requereixen els veïns, ni tan sols amb una reforma.

Per això, després de reunir-se amb diversos responsables territorials de la Conselleria, l’última amb els d’atenció primària i de l’àrea econòmica del Departament de Salut de Vinaròs, es va prendre la decisió de construir un nou consultori mèdic. Encara que això impedirà poder accedir a les ajudes directes que ofereix la Conselleria per a reforma, adequació i manteniment de consultoris, l’alcalde de Sant Jordi ha decidit escometre la construcció d’un nou per a garantir el millor servei.

Iván Sánchez ha explicat que “de les opcions que valorem amb els especialistes i els responsables de la Conselleria, hem decidit que el millor és fer un consultori mèdic nou. En aquesta decisió ha influït molt poder tindre el nou centre de salut al més prompte possible. I mentre que si féiem una cessió del terreny a la Generalitat perquè siga ella la que construïsca el nou centre podríem haver d’esperar diversos anys al fet que el pogueren posar en marxa, si és l’Ajuntament qui assumeix el projecte i la construcció del consultori, tot es pot agilitar bastant”.

Sánchez destaca la bona predisposició de la Conselleria

L’alcalde de Sant Jordi ha agraït la predisposició dels responsables de la Conselleria de Sanitat, tant a nivell provincial com comarcal. Iván Sánchez confia que el procés es puga agilitar bastant perquè la Conselleria sempre s’ha manifestat favorable a fer un consultori nou. També s’han compromés a, en vista que aquesta obra no entraria en els plans aprovats per la Generalitat per a finançar-los, buscar fórmules per a ajudar l’Ajuntament de Sant Jordi a pagar aquesta obra tan important per a garantir la millor assistència sanitària per als veïns tant del nucli urbà de Sant Jordi, com per als de Panoràmica.

Davant el desbloqueig d’aquest projecte, s’ha dut a terme un treball de coordinació amb l’anterior metge titular de Sant Jordi, que ja va fer uns plans en el qual mostrava les deficiències de l’actual consultori i que ha d’esmenar el que es faça ara. Ha sigut el metge que ha estat 30 anys a Sant Jordi el que considera que el de l’antic frontó és el millor terreny per a construir aquest consultori mèdic. A més, ha elaborat un informe amb la distribució més adequada en les noves instal·lacions per a prestar el millor servei possible als veïns del poble.