ACTUALITAT CORONAVIRUS: Baixen els infectats a Benicarló però augmenten en alguns pobles després de les Festes Patronals. Para el fre de nous casos i augmenten lleugerament al Maestrat. Els valencians confiem en les vacunes, segons un estudi.
Actualització Coronavirus al departament de Salut de Vinaròs (Hospital Comarcal): Gràcies a les dades subministrades per la Generalitat Valenciana, continuem en la comparació setmanal de l’evolució del virus al Maestrat. En data de 25 d’agost de 2021, tornen a augmentar lleugerament els nous casos de Coronavirus al Maestrat, passant a 323 nous casos aquesta setmana, comparat en el descens que portàvem últimament: 317 la setmana passada, 398 la setmana anterior i 556 fa tres setmanes. Així i tot, continua la pressió hospitalària.
En general, continua observant-se el fre de nous casos al mapa del Maestrat, especialment a l’interior. Un descens que va començar lentament fa dues setmanes i que s’espera que millore gràcies al ‘toc de queda’ a Benicarló des del dilluns 16.
– Benicarló: continua estabilitzant-se i baixa amb 148 nous casos, comparant amb 155 nous PCR+ la setmana passada després de la baixada a 151 l’anterior, comparant els 194 PCR+ de l’altra. Pareix que les noves restriccions aplicades, compensen un possible increment de casos per la visita a la població i augment de les activitats socials per les Festes Patronals. Així i tot, Benicarló continua sent -amb diferència- la població del Maestrat on hi ha més increment.
– Vinaròs: igual que la mitja del Maestrat, també augmenten lleugerament: 82 casos després de tres setmanes de contínua frenada: 79 casos nous la setmana passada, i les anteriors: 117, 187 i 233 PCR+.
– Peníscola: també augmenten lleugerament després de 3 setmanes de frenada: 33 casos nous en comparació de 32 de la setmana anterior, 51 de l’altra i 82 fa dues, contrastant en les dades de fa més d’un mes, sense covid-19.
Coronavirus a les poblacions de l’interior
Des de fa tres setmanes observàvem un lleuger fre de nous casos o estabilitat, com per exemple Alcalà de Xivert (continuen baixant, amb 25 nous casos en comparació a 34 PCR+ la setmana passada i 53 l’anterior), però per factors com el moviment vacacional o les festes locals han aparegut nous brots a poblacions com Sant Mateu (13 nous casos), Cervera (8), Xert (3), perillant l’estabilitat aconseguida gràcies a les mesures, restriccions i vacunes.
Com a nota positiva es “netegen” de Covid poblacions com Tírig o Vallibona i continuen baixant a Morella (3 nous PCR+ aquesta setmana en comparació a 6 de l’anterior, i 18 abans).
Un estudi del Consell revela l’alt nivell de confiança de la població valenciana en la vacunació contra la COVID-19
• El 95% de les persones enquestades considera que el seu risc de desenvolupar COVID-19 greu després de la vacunació és baix
• El 83,5% de la població vacunada que ha participat en l’estudi és més optimista que abans d’haver rebut la vacuna
• Els viatges ocupen el primer lloc en el ‘rànquing’ de les activitats que les persones vacunades tenen intenció de reprendre
València (25.08.21). La Generalitat, en col·laboració amb grups d’investigació de la Comunitat Valenciana ha impulsat un Programa Valencià d’Investigació sobre la vacuna contra COVID-19 que ha revelat un augment de la confiança de la població valenciana després de la vacunació.
Ana Berenger es mostra satisfeta amb els resultats obtinguts perquè “la immensa majoria som més optimistes que abans respecte al futur immediat i considerem que el risc de desenvolupar la malaltia greument després de la vacunació és molt baix”.
Aquest programa, que es desenvolupa en diverses fases, ha realitzat fins al moment més de 13.000 enquestes a valencians i valencianes, segons ha anunciat la directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer.
En l’última fase del programa, duta a terme entre la segona quinzena de maig i la segona de juliol, s’han efectuat un total de 6.023 enquestes a la població valenciana als 42 dies d’haver rebut la primera dosi de qualsevol de les vacunes enfront de la COVID-19.
Les dades de l’estudi conclouen que el 95% de persones enquestades considera que el seu risc de desenvolupar COVID-19 greu després de la vacunació és baix, mentre que 74,1% creu que després de la vacunació el seu “risc d’emmalaltir greument per COVID-19 és molt xicotet o inexistent” i un 16,1% pensa que el risc “ha baixat, però encara existeix”.
Tan sols el 4,8% restant de les persones enquestades considera que el risc de contraure la malaltia és baix però els “preocupa contagiar a altres persones no vacunades”.
L’estudi també llança a la llum que la població està més optimista enfront del seu futur immediat que abans de la vacunació. Concretament, el 83,5% de les persones enquestades és més optimistes que abans d’haver rebut la vacuna.
Expectatives post-vacunació
Mes de la meitat de les persones vacunades, un 56,2%, aposten pels viatges com a principal activitat a realitzar després de rebre la vacuna, seguit per les visites a restaurants, amb un 45,7%, i al teatre o al cinema (35,8%).
Una altra de les preferències del 24,9% de les persones enquestades és allotjar-se en un hotel, mentre que el 18,9% es decidiria a usar el transport públic
Així mateix, un 16,3% assenyala que aniria a un esdeveniment multitudinari de qualsevol mena (cultural, religiós, polític, etc.) en un espai tancat, però només el 3,2% aniria a una discoteca.
En les 2 setmanes prèvies a l’emplenament de l’enquesta, la major part de les persones enquestades, un 95,2%, van estar, almenys una vegada, més de 15 minuts en espais interiors amb no convivents. Aquestes trobades es van produir en la seua major part en comerços i mercats (52,6%); bars o restaurants (40,9%); lloc de treball (39,3%); domicili (24,3%); centres sanitaris (23,3%) i vehicles privats (22,0%).
També, el 89,7% de la població enquestada reporta trobades amb no convivents en el seu temps lliure. Aquestes trobades es van produir amb amics familiars amb presència de menors o sense presència de menors i companys de treball o estudis.
Per tot això, Ana Berenguer fa una crida a la cautela, ja que “no podem oblidar que el virus segueix ací”.
Sanitat notifica 1.059 nous casos de coronavirus i 1.676 altes en la Comunitat Valenciana
– Un total de 3.346.189 persones compten amb la pauta completa d’immunització en la Comunitat Valenciana
– Nous casos per províncies: 94 a Castelló, 557 a Alacant i 408 a València
Un total de 3.909.600 persones han rebut ja una dosi de la vacuna contra el coronavirus en la Comunitat Valenciana. A més, en aquests moments, compten amb la pauta completa d’immunització (dues dosis per a Pfizer, Moderna i AstraZeneca; la monodosi de Janssen i una dosi de qualsevol vacuna en les persones amb antecedents d’haver passat la COVID) 3.346.189 persones.
D’altra banda, des de l’última actualització, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat 1.059 casos nous de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens, que situen la xifra total de positius en 497.370 persones. Per províncies, 94 a Castelló (51.517 en total); 557 a Alacant (180.847 en total) i 408 a València (265.000 en total). El total de casos no assignats ascendeix a 6.
A més, s’han registrat 1.676 altes a pacients amb coronavirus. D’aquesta manera, el nombre de persones que han superat la malaltia des que va començar la pandèmia en la Comunitat Valenciana ascendeix a 489.305 persones. Per províncies, les altes es distribueixen així: 50.913 a Castelló, 175.902 a Alacant i 262.431 a València. El total d’altes no assignades ascendeixen a 59.
Els hospitals valencians tenen, actualment, 438 persones ingressades, 93 d’elles en l’UCI: 58 a la província de Castelló, 10 en UCI; 192 a la província d’Alacant, 43 d’elles en l’UCI; i 188 a la província de València, 40 d’elles en UCI.
A més, s’han registrat 4 defuncions (tots ells en els últims 7 dies), per la qual cosa el total de decessos des de l’inici de la pandèmia se situa en 7.637: 823 a la província de Castelló, 2.905 en la d’Alacant i 3.909 en la de València.
D’acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 11.880 casos actius, la qual cosa suposa un 2,33% del total de positius.
S’han registrat 2 brots que tenen 10 o més casos associats.
– Gandia: 11 casos. Origen social
– Torrevieja: 14 casos. Origen social