Inici BENICARLÓ 9 milions d’€ en professionals per a captar i gestionar fons europeus

9 milions d’€ en professionals per a captar i gestionar fons europeus

101

Els fons europeus arribaran a tot el territori valencià a través de la contractació de més de 350 tècnics.

Aquest nou programa d’ocupació posarà a la disposició de municipis de fins a 20.000 habitants, 9 milions d’euros per a la contractació de professionals per a la captació i gestió de fons europeus.

Divendres 18 va tindre lloc l’acte de presentació a mancomunitats del nou programa d’ocupació dirigida a contractar tècnics de projectes europeus. La convocatòria anunciada fa una setmana pel President de la Generalitat Ximo Puig, està dirigida a municipis de fins a 20.000 habitants i mancomunitats.

En l’acte organitzat per Pont a Europa, l’oficina de projectes europeus de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), han comparegut els representants de les entitats impulsores del programa: Elena Cebrián, Secretària Autonòmica de Cohesió Territorial i Polítiques contra la despoblació; Juan Ángel Poyatos, Director General de la Direcció General d’Administració Local; Antoni Such, Director General d’Administració Local i Rocío Briones, Directora General d’Ocupació i Formació de Labora.

Amb un pressupost de 9 milions per al primer any, es podran contractar fins a un total de 353 tècnics per a ajudar en la gestió i captació de tota mena de fons europeus. La contractació als ajuntaments de menys de 2.000 municipis es realitzarà per mancomunitat i disposaran d’equips de dues persones, en total es necessitaran 184 professionals. “L’objectiu és que col·laboren entre ells a través de les mancomunitats per a desenvolupar conjuntament el territori”, indica Antoni Such, Director General d’Administració Local.

Per part seua, els ajuntaments d’entre 2.000 i 5.000 habitants, podran contractar directament un tècnic i els municipis d’entre 5.000 i 20.000 podran contractar equips de dues persones directament, per a aquests casos es necessitaran un màxim de 169 persones.

Representants polítics i tècnics de més de 33 mancomunitats han assistit per a conéixer els detalls del nou programa d’ocupació, l’objectiu de la qual és cobrir la necessitat dels municipis amb menys recursos. “Ho veiem com una oportunitat de vertebració del territori perquè els fons europeus puguen arribar a totes les PIMES i municipis de la Comunitat”, assenyala Elena Cebrián, Secretària Autonòmica de Cohesió Territorial i Polítiques contra la despoblació.

Article anteriorDes del carrer Vinaròs visitem La Ràpita
Article següentPenya-segats de Peñíscola: el Ple de l’Ajuntament sol·licita de manera unànime al Govern actuació