Inici BENICARLÓ Ximo Puig respon a la qüestió dels trens al nord de Castelló

Ximo Puig respon a la qüestió dels trens al nord de Castelló

396

Dimarts 20 de febrer, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va fer un esmorzar informatiu en l’Associació de Premsa Comarcal Valenciana i 7dies actualitat, com a part d’aquesta entitat, va participar-hi.

En el restaurant Sequer lo Blanch d’Alboraya, va tenir el primer de molts encontres en personalitats de diferents àmbits de la Comunitat Valenciana.

Puig va començar assenyalant a l’associació de Premsa Valenciana, i es va referir a la crisi dels mitjans de comunicació

dient que s’ha de garantir que els ciutadans tinguen accés a la millor informació possible i concretament destacant els mitjans locals com a proveïdors d’una informació de qualitat.

Referit al tema del finançament, la Generalitat es reivindica contra la infravaloració de la Comunitat Valenciana i demana més compensació i finançament per a aquesta. L’economia de la Comunitat ha crescut d’un 3 a un 7% i no es plasma, ja que segons ell, de l’Estat Espanyol sols arriben a menys de la meitat del que ens correspondria. A més, tant Generalitat com Ajuntaments han augmentat la inversió.

Quant a les preguntes que els directors de premsa van fer durant la reunió, les temàtiques recurrents eren sobre sanitat (hospitals, aglomeració en algunes especialitats…), educació (centres de menors), ecologisme (abocadors…)

Pablo Castell, representant de 7 Dies

Respecte als trens, 7dies va preguntar que a pesar que s’havien anunciat millores, aquestes no estaven implementades i si la Generalitat podria donar resposta a totes les necessitats ferroviàries del nostre territori.
Ximo Puig va afirmar que per a ell, és una necessitat bàsica i que la Generalitat ja va demanar fa any i mig un Pla de Rodalies al Ministeri de Foment o els recursos per a poder executar-lo.
Quan el Govern inicie aquest Pla de Rodalies, es multiplicarà per 5 el servei. Les inversions sols són un màxim de 5 milions i s’espera l’aplicació en primavera. Ximo Puig va destacar la necessitat d’un servei públic d’una mínima qualitat.

El tren com a mitjà de transport, representa un menor cost energètic i menor impacte medi ambiental, per la qual cosa, la carència d’aquest representa un llastre no sols per als viatgers sinó també l’economia i ocupació, pel transport de mercaderies.
En aquest aspecte, el President va destacar positivament el futur del Corredor Mediterrani per a la gent de la província de Castelló, en quant facilitar el transport de gent i mercaderies fins a Barcelona i Europa, en una capacitat potencial d’exportació del 50% dels productes d’Espanya.
El president va criticar el creixement radial d’infraestructures des de Madrid, fruit d’una filosofia de “monstre centralista” i va afirmar que s’arribarà a un desenvolupament natural d’aquest corredor circular si no es dificulta per part del govern central.
Finalment i respecte a l’associació de Premsa Comarcal Valenciana, va animar als mitjans de comunicació a persistir, i ens va felicitar per la decisió de fundar-la, desitjant sort i èxit.

Article anteriorBenicarló “La mar de bonica” amb quasi mil participants
Article següentResultats pressupostos participatius 2018