Inici VINARÒS Resultats pressupostos participatius 2018

Resultats pressupostos participatius 2018

535

s’han presentat els resultats de la segona edició dels Pressupostos Participatius impulsats des de la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Vinaròs.

El regidor de l’àrea, Hugo Romero, ha explicat que aquest 2018 s’ha triplicat el nombre de persones que han format part d’aquest procés, que té una durada de 5 mesos, aproximadament.

Mentre que a la primera edició hi va haver 400 participants en total, aquest any la xifra ha augmentat fins les 1170 persones, que han participat en les diverses fases del procés i per diferents mitjans, tant presencial con telemàticament.

“Estem molt contents amb aquest augment, si bé creiem que encara podem millorar molt la participació en properes edicions, conforme es vagi instal·lant una major cultura de participació ciutadana a la localitat”, ha manifestat Romero.

Finalment, una vegada ha conclòs el període de votacions, les tres propostes més votades per arribar al límit establert dels 200.000 euros d’inversió, han estat:

– La redacció del projecte de passarel·la del riu Cervol, amb un cost estimat de 80.000 euros (198 vots).

– La creació d’un circuit multiesportiu de ciclisme asfaltat, per a la pràctica de running, ciclocròs o carreres d’obstacles, als voltants de la Ciutat Esportiva. Aquest projecte té un cost de 49.500 euros (177 vots).

– Cobrir les pistes esportives del Col·legi Públic Sant Sebastià, perquè puguen fer un major ús d’elles els diferents clubs i entitats esportives que utilitzen el Poliesportiu actualment. Aquest projecte té un cost estimat de 132.000 euros (174 vots).

Romero ha explicat que les regidories d’Esport, Obres i Serveis i Participació Ciutadana ja es troben treballant de forma coordinada per dur a terme aquests treballs, alguns reivindicats històricament a la localitat, al llarg de 2018.

D’altra banda el regidor ha informat que dels 9 projectes que van resultar escollits en la primera edició dels Pressupostos Participatius, 6 ja han estat realitzats.

Concretament, aquests: l’adequació de l’aparcament de l’estació de trens, la millora de les instal·lacions esportives de vòlei platja, la creació d’un parc de cal·listènia en Fora Forat, l’ajuda al finançament de les activitats extraescolars, una campanya preventiva per reduir el nombre de deposicions dels gossos als carrers i la millora en la senyalització en algunes zones de costa.

“Estem molt satisfets d’ haver complert amb aquestes propostes i continuem treballant en altres tres de la edició anterior perquè formaran part d’altres plans i tallers que s’estan desenvolupant actualment, com el Pla de Mobilitat o un dels tallers d’Ocupació”, ha destacat Romero, que ha indicat que s’espera que tant l’adequació de la carretera de la Costa Nord, com el Pla Ciclista Integral com la creació d’una àrea de descans en el camí a l’Ermita puguen ser també aviat una realitat.

Article anteriorXimo Puig respon a la qüestió dels trens al nord de Castelló
Article següent‘Valencians 2017’, el Anuario de la Premsa Comarcal