Inici VINARÒS Vinaròs presenta els actes del día internacional de la dona

Vinaròs presenta els actes del día internacional de la dona

949

Aquest matí la regidora d’Esports i Educació, Begoña López, amb la regidora d’Hisenda, Maria Cano i la regidoria de Benestar Social, han presentat els actes que ha previst l’Ajuntament per a celebrar el Dia Internacional de la Dona el proper 8 de març. Cal destacar que la programació s’ha confeccionat de forma conjunta entre el Consell Municipal d’Esports, Femme Força, Fundació Caixa Vinaròs i el mateix Ajuntament, amb una agenda plena d’actes des del 28 de febrer fins al 16 de març, tot amb l’objectiu de donar més visibilitat a les dones.

La regidora López ha repassat tot l’agenda destacant que enguany per segona vegada consecutiva es faran els monòlegs creats i interpretats per dones gràcies a la col·laboració de l’Aula Municipal de Teatre i el grup de les Mil i Una. Així mateix afegia que els dies 7 i 9 de març es farà un cicle de curtmetratges dirigits per directores, a més d’exposicions, projeccions de pel·lícules i conferències.

Un dels actes més destacats serà la xerrada que s’oferirà el dia 14 de març a la casa Membrillera amb títol “Juntes millor” per al foment de l’esport dintre d’un estil de vida saludable, però sobretot per donar suport a totes les dones que competeixen de forma professional, però no reben el reconeixement que es mereixen pel simple fet de ser dones.

López ha remarcat que els actes més destacats es faran el 8 de març amb una perfomance visual que oferirà Femme Força Vinaròs a la plaça Parroquial, a més de la concentració i manifestació que es farà la mateixa tarde per a reivindicar els drets de les dones i sobretot donar una major visibilitat. En aquest sentit, demanava la participació de la ciutadania per fer una marxa multitudinària pels carrers de la ciutat.

Per la seva banda, la regidora d’Hisenda, Maria Cano, ha remarcat que “encara cal seguir reivindicant el paper fonamental de la dona dintre de la societat i activitats com aquestes són bàsiques per aconseguir-ho.” Pel que fa a la programació ha explicat que per al 15 de febrer es farà una nova edició d’Emprenem en Femení, aquesta vegada, amb una xerrada motivacional per a les dones emprenedores que vulguen posar en marxa una idea de negoci o per a empresàries ja consolidades que desitgen compartir les seves experiències.

Per acabar, tant López com Cano, han convidat a tota la ciutadania a participar en els actes que s’han programat per al Dia Internacional de la Dona, del 28 de febrer al 16 de març, per donar la visibilitat que es mereixen i sobretot per reivindicar els drets femenins. Tot el programa el poden trobar a l’Oficina de Turisme.

Article anteriorAprova la Generalitat els projectes per a reparar els danys de la Gota Freda
Article següentGratis: aquest cap de setmana, el suplement VALENCIANS