Inici PEÑÍSCOLA Peníscola presenta a la ciutadania el seu Pla de Sostenibilitat per a...

Peníscola presenta a la ciutadania el seu Pla de Sostenibilitat per a millorar l’experiència turística

151

 

El Pla, que inverteix 3 milions d’euros en la destinació, contempla inversions en governança, accessibilitat, mobilitat, intel·ligència turística i experiències sostenibles

L’Ajuntament de Peníscola, després de constituir la comissió interdepartamental interna i adjudicar la gerència del Pla de Sostenibilitat Turística de Destinació, ha procedit hui a la presentació d’accions que inclou el Pla, a la ciutadania.

El Pla, que ja es treballa a l’Ajuntament al llarg d’aquesta anualitat, avançant des de les àrees de Turisme, Serveis, Urbanisme i Medi ambient principalment, contempla actuacions agrupades en cinc eixos programàtics orientades a millorar l’experiència del turista en destinació.

L’eix primer aborda millores en matèria de governança turística i que inclou, per exemple, el centre de control i monitoratge de dades en matèria mediambiental.
L’eix segon s’enfoca en la millora de l’accessibilitat i inclou, per exemple, la millora de l’accessibilitat tecnològica als recursos turístics de la destinació.

El tercer s’encarrega de les experiències sostenibles, com la creació i posada en valor de la ruta de la pedra en sec, recentment declarada com a Patrimoni de la Humanitat.
El quart eix se centra en la intel·ligència turística i com integrant la tecnologia es pot millorar l’experiència del turista, amb la creació de rutes d’hipereralitat.

El cinqué eix s’encarrega de les millores en matèria de mobilitat sostenible, la proposta de la qual centra bona part de la inversió del Pla, amb la creació d’un aparcament dissuasiu per a garantir la mobilitat amb transport públic en la zona més saturada en el centre. A més, en aquest mateix eix s’inclou la conversió en zona de vianants d’un tram  de l’accés litoral sud.

“Totes les inversions estan enfocades a millorar la nostra competitivitat i a encaixar de manera sostenible l’activitat turística amb la millor qualitat de vida dels residents; per exemple, impulsarem la creació de més aparcaments gratuïts, adquirint solars i connectant-los amb el centre, descongestionant així de vehicles el nucli urbà” ha exemplificat la regidora de l’àrea de Turisme, Raquel París.

El Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació de Peníscola compta amb una inversió total de 3.125.920,92, dels quals cada administració, Govern, Generalitat i Ajuntament, aporta 1.041.640,30 euros, en tres anys i fins a 2024, que és l’any en què finalitza la seua execució.