Inici PREMSA VALENCIANA (Vinaròs) El PP no aconsegueix que avançe al ple la seua reprovació...

(Vinaròs) El PP no aconsegueix que avançe al ple la seua reprovació per “permetre un discurs a favor de l’independentisme català”

95

(Vinaròs) El PP no aconsegueix que avançe al ple la seua reprovació al govern municipal per “permetre un discurs a favor de l’independentisme català”

Les acusacions es refereixen a l’acte de la Flama del Canigó durant les festes majors de Sant Joan i Sant Pere

 

 

Segons la moció presentada pel portaveu del Partit Popular Juan Amat, l’arribada de la Flama del Canigó va polititzar les festes pels parlaments en l’acte i les van convertir en un altaveu de les reivindicacions independentistes, amb una reprovació al govern municipal, que va no va ser aprovada, ja que només van votar a favor PP i PVI, mentre que la resta de grups van votar en contra.

Segons Amat “va ser una falta de respecte al conjunt dels vinarossencs” pel “discurs a favor de l’independentisme català” i va acusar el portaveu de Ciutadans de “incoherència” per estar contra aquest tipus de discursos i no reprovar al govern municipal.

En la seua argumentació, Amat va mostrar el seu rebuig “a la utilització política de les festes per a actes que de cap manera haurien de tindre cabuda en la programació, ja que ni som catalans, ni Vinaròs s’identifica amb l’independentisme ni hi ha presos polítics ni exiliats a Espanya”. El portaveu dels populars va acusar el govern local de “haver utilitzat les festes per a finalitats polítiques en pro de l’independentisme català, en una mostra més de la degradació a la qual sotmeten a les institucions de la ciutat”.

La resposta de l’equip de govern va ser per Marc Albella (PSPV) que va recordar que l’acte de rebuda de la Flama del Canigó es fa a Vinaròs en el marc de les festes des de fa ja molts anys i que també es va celebrar durant els anys de govern del PP en la localitat (2011-2015). Albella va acusar els populars vinarossencs d’ “incoherents” apuntant que aquest acte sempre ha tingut contingut polític “i el PP n’ha format part”, i es va recolzar en imatges d’aquests anys amb dames de festes i els regidors de Festes, Turisme i Cultura del PP amb la Flama del Canigó, assenyalant que també llavors de pronunciaven aquest tipus de discursos. “És curiós que els que estan en contra de la politització de les festes ara presenten un engany de moció sense sentit, perquè ells mateixos han participat molts anys de l’acte. Els que van governar del 2011 al 2015 escoltaven durant l’acte de la Flama fins i tot La Muixeranga. Aquesta és una polèmica estèril i podem diferir en el contingut dels parlaments en major o menor grau, però ni nosaltres ni vostés en el seu moment han sigut els organitzadors d’aquest acte”, va concloure

 

Article anteriorDefunció de l’exalcalde de Vinaròs Jordi Romeu
Article següent(Benicarló) L’Ajuntament renova un any més el conveni amb el Consell Regulador de la Carxofa