Inici PREMSA VALENCIANA Defunció de l’exalcalde de Vinaròs Jordi Romeu

Defunció de l’exalcalde de Vinaròs Jordi Romeu

668

Defunció de l’exalcalde de Vinaròs Jordi Romeu

A la matinada del dijous 22, Jordi Romeu Llorach va faltar sobtadament. Nascut el 21 d’abril del 54, va ser alcalde amb el PSPV-PSOE del 2007 al 2011.

 

Llarga carrera

En la docència, va ser professor de Geografia i Història, es va llicenciar amb la tesi “El sistema fiscal valencià 1715-1823”, i va exercir posteriorment com a mestre en l’institut Leopoldo Querol de Vinaròs (centre del qual també va ser director) fins a la seua jubilació.

Amb el PSPV-PSOE va ser regidor de l’Ajuntament des de les eleccions de 1999 fins al 2015, sent cap de llista d’aquesta formació política des de l’any 2003 fins al 2011. Del 2003 al 2007 va ser primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme i del 2007 al 2011 alcalde de Vinaròs.

La seua alcaldia serà recordada per la celebració de l’IV Centenari de l’arribada de la relíquia i per importants obres per al municipi com les remodelacions del passeig marítim i el mercat, la ciutat esportiva, el centre de dia per a majors dependents, el centre de coneixement Vinalab, la rehabilitació de l’edifici del Pirulí, la carpa de l’avinguda de l’Atlàntic, l’aigua potable i el sistema antiincendis en l’ermita, el primer parc per a gossos, el parc sènior de Fora del Forat, o la nova bàscula municipal, entre altres.

L’any 2008 va ser nomenat president de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, càrrec que va ostentar durant diversos anys, i entre altres projectes va posar en marxa a través d’aquest ens supracomarcal, noves iniciatives encaminades a millorar la dinamització turística dels municipis que formaven part, a través de la valorització dels seus recursos naturals, culturals, històrics, etnològics i paisatgístics, seguint criteris de desenvolupament sostenible.

Tres dies de dol oficial

L’Ajuntament de Vinaròs va lamentar ahir el seu decés i va decretar duel oficial des del divendres fins al dilluns 26 de juliol, transmetent les seues condolences a la família, amistats i companys i companyes.

Autor de llibres i escrits sobre història en premsa

Romeu ha sigut també autor d’obres com “La premsa a Vinaròs”, dins de Monografies Vinarossenques (núm. 2, any 1982). Va rebre una beca d’investigació el juliol de 1980. Va escriure sobre el pintor Oliet en la revista Peñagolosa (1980) i va publicar nombrosos articles sobre història local en el Diariet i el va dirigir l’any 1998. Va aprovar l’oposició per a Agregats d’Institut en 1982. Va col·laborar en el llibre “La província de Castelló: terres i gents” (1985) i va rebre una beca d’investigació aquest mateix any per a l’Arxiu de Salamanca. Va ser un dels autors de “la Història de Castelló”, publicada en fascicles. L’últim llibre que va publicar, al costat de José M.Palacio, va anar en 2018 i es titula “El Consell Municipal de Vinaròs (1936-1939)”, sent editat per l’Associació Cultural Amics de Vinaròs amb el número 54 de la col·lecció Mare Nostrum.

També va ser assessor del Centre de Professors de Vinaròs des de la seua creació fins a l’any 1996.

 

DCF 1.0

Imatge de Jordi durant la seua alcaldia

Article anteriorXX Festival Internacional de Curtmetratges de Vinaròs Agustí Comes
Article següent(Vinaròs) El PP no aconsegueix que avançe al ple la seua reprovació per “permetre un discurs a favor de l’independentisme català”