Inici VINARÒS Vinaròs dedicarà els mesos de maig i juny al llagostí

Vinaròs dedicarà els mesos de maig i juny al llagostí

167

Una edició especial del Concurs de Cuina Aplicada al Llagostí que per primera vegada inclourà el premi del públic a través de les Jornades de Cuina

Aquest matí el primer tinent d’alclade i regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha presentat les noves propostes gastronòmiques per a promocionar el llagostí i la cuina vinarossenca, així com ajudar a impulsar el sector de la restauració. Es tracta d’una nova edició del Concurs de Cuina Aplicada al Llagostí, que se celebrarà el 7 de juny i de les Jornades de Cuina del  21 de maig al 13 de juny, amb la participació de 10 restaurants.

Albella ha destacat que “després de veure l’evolució favorable de la pandèmia s’ha decidit apostar per la celebració del concurs i les jornades, en un any que serà de transició cap al nou model que es vol crear des del Departament de Turisme, que sobretot vol ajudar a impulsar la gastronomia i convertir Vinaròs en un referent”.

Concurs de Cuina

El regidor ha destacat que enguany de forma excepcional del Concurs de Cuina Aplicada al Llagostí se celebrarà només amb la participació dels xefs locals. La data serà el 7 de juny al Santuari de la Mare de Déu de la Misericòrdia, en un certamen que es farà a porta tancada, amb la presència dels participants, jurat i mitjans de comunicació. Albella assenyalava que el concurs es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de Turisme Vinaròs.

Pel que fa als participants seran un total de 10 restaurants l’Hotel Restaurant Teruel, Bergantín, Nou Bar, La Puerta Azul, La Mar de Bo, Casa Lina, L’Olivera, Du Monde, Nou Parada i Rafel lo Cristalero. El jurat estarà format per la xef, dietista i formadora, Vanessa Bustos, el blogger gastronòmic, Sergio González, el xef, formador i cap de cuina del restaurant Venta de Posa a Dénia, Federico Guajardo, la influencer gastronòmica, Cova Morales i el xef, formador i cap de cuina del restaurant Daluan de Morella, Avelino Ramón.

El guanyador s’endurà el Llagostí d’Or i un premi en metàl·lic de 1.500€, el segon classificat el Llagostí de Plata i 1.000€, mentre que el tercer s’endurà el Llagostí de Bronze i 500€.

Albella ha assenyalat que enguany com a novetat també hi haurà el premi del públic amb un guardó de 750€ per a la proposta més votada. Segons comentava el plat que presentaran els xefs a concurs s’inclourà a la carta de les jornades gastronòmiques i els comensals podran votar el que més els agrade a través d’un codi QR.

Jornades de Cuina

Del 21 de maig al 13 de juny se celebraran les Jornades de la Cuina del Llagostí amb la participació dels 10 restaurants que formaran part del concurs. Una vegada més els xefs oferiran menús especials amb el millor producte de proximitat i amb el llagostí com a ingredient estrella, al preu únic de 25€. El regidor Albella insistia que cada restaurant ha preparat receptes innovadores per a sorprendre als comensals, que inclourà el plat que els xefs presentaran a concurs.

Tota la informació amb els menús de les Jornades de Cuina es podrà consultar a través de les xarxes socials de l’Ajuntament i també amb els fullets que es repartiran a la Tourist Info.

Nou calendari gastronòmic

Per acabar Albella detallava com serà el nou calendari 2021:

– Jornades de la Cuina de la Galera de febrer a març

– Jornades de la Cuina del Llagostí i Concurs Nacional del Cuina de maig a juny

–  Dia Mundial de la Tapa de setembre a octubre

– Jornades de la Cuina del Ranxo Mariner de setembre a octubre

– Jornades de la Cuina dels Arrossos d’octubre a novembre

Article anteriorSi se rompe… se repara
Article següentBenicarló presenta un ambiciós programa educatiu i de conscienciació ambiental