Inici BENICARLÓ Benicarló presenta un ambiciós programa educatiu i de conscienciació ambiental

Benicarló presenta un ambiciós programa educatiu i de conscienciació ambiental

130

‘Benicarló pel clima’ pretén augmentar la conscienciació de les persones amb el medi ambient a través d’activitats al voltant dels dies internacionals relacionats amb el reciclatge, la sostenibilitat i la gestió dels recursos naturals. Les activitats començaran aquest diumenge amb un taller de reciclatge i un contacontes per a commemorar el Dia Mundial del Reciclatge.

Benicarló estrena el programa ambiental ‘Benicarló pel clima’, una iniciativa educativa amb caràcter anual que vol contribuir a augmentar la conscienciació de la ciutadania amb el medi ambient a través d’activitats al voltant dels dies internacionals relacionats amb el reciclatge, la sostenibilitat i la gestió dels recursos naturals. Tot, emmarcat dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La regidora de Medi Ambient, Filo Agut, ha explicat que «amb aquest programa pretenem conscienciar la ciutadania de la importància de respectar el medi ambient» i ha detallat que les activitats estaran dividides en dos grups: de maig a juliol i de setembre a desembre.

La programació començarà aquest diumenge de 12.00 a 13.00 hores amb un taller de reciclatge i un contacontes als jardins del Mucbe per a commemorar el Dia Mundial del Reciclatge. Les activitats continuaran el 5 de juny amb un concurs de fotografia i el dia 6 a les 19.00 hores s’ha programat a l’Auditori Pedro Mercader l’espectacle teatral musical de Dani Miquel «Desfem», tot per a commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient. El 13 de juny d’11.00 a 12.00 hores i de 12.00 a 13.00 hores se celebrarà el Dia Mundial de l’Oceà amb diversos jocs a la platja del Morrongo.

La primera part de la programació es tancarà amb la celebració del Dia Internacional Sense Bosses de Plàstic a partir del 3 de juliol, que inclourà el repartiments de saquets del pa que repartiran els forns de Benicarló, una iniciativa organitzada per la regidoria de Serveis Lingüístics amb l’objectiu de fomentar l’ús del lèxic valencià i de reduir l’ús de les bosses de plàstics. Amb el mateix objectiu, el dia 4 a les 20.00 hores s’ha programat el teatre «Una muntanya estranya» a la plaça dels Mestres del Temple.

La regidora de Medi Ambient també ha anunciat que «a partir de demà dimarts començarà el canvi dels adhesius dels 779 contenidors recollida selectiva, que compten amb un nou disseny, per tal de donar més informació a la ciutadania, evitar confusions a l’hora de llançar els residus i afavorir un millor reciclatge».

Article anteriorVinaròs dedicarà els mesos de maig i juny al llagostí
Article següentEl Ayuntamiento de Sant Jordi invertirá 140.000 euros este año para mejorar el camino de acceso a Golf Panorámica