Inici VINARÒS Vinaròs celebra el Dia de l’Arbre

Vinaròs celebra el Dia de l’Arbre

206

Els alumnes dels centres educatius realitzaran durant aquesta setmana la plantació de 120 exemplars en el parc de la Paret Blanca gràcies a la donació de la Generalitat Valenciana

Durant aquesta setmana els alumnes de Vinaròs celebraran el Dia de l’Arbre de la Comunitat Valenciana, gràcies a l’adhesió de l’Ajuntament a aquesta jornada de conscienciació. Els xiquets i xiquetes dels centres educatius realitzaran la plantació de 120 exemplars, que la Generalitat ha cedit al municipi per a celebrar el Dia de l’Arbre.

La regidora de Transició Ecològica, Carmen Morellà, ha destacat que “atenent les peticions dels centres educatius el passat mes de setembre ens vam adherir al Dia de l’Arbre de la Comunitat Valenciana per a poder celebrar aquesta jornada al municipi”. Segons afegia “la finalitat d’aquesta activitat és conscienciar entre els més petits la importància de la preservació del medi ambient, així com la conservació dels ecosistemes i la biodiversitat, fonamental per a garantir la salut del planeta”.

Morellà agraïa la col·laboració de la Generalitat, amb la cessió de 120 arbres, així també com la tasca dels operaris de la Brigada Municipal, que durant els propers dies ajudaran als xiquets i xiquetes a fer les plantacions. D’altra banda, destacava que per part de la Generalitat es farà un seguiment de les plantacions per a garantir el creixement dels arbres.

Per la seua banda, la regidora d’Educació, Begoña López, agraïa la implicació dels centres educatius per fer possible la celebració del Dia de l’Arbre. Segons indicava “després d’anys marcats per la pandèmia hem pogut recuperar de nou aquesta jornada de conscienciació ambiental”.

La Generalitat ha programat un total de 81 activitats a tota la Comunitat amb la plantació de 9.000 arbres d’espècies autòctones com carrasques, roures o xops, així com plantar també més de quatre quilos de llavors per ajudar a reforestar el territori.