Inici VINARÒS L’Ajuntament de Vinaròs instal·la papereres solars compactadores

L’Ajuntament de Vinaròs instal·la papereres solars compactadores

176

Es tracta d’una prova pilot amb l’objectiu d’acumular més residus per a reduir els recursos a l’hora de fer la recollida de les deixalles

L’Ajuntament, a través del nou contracte de la neteja viària, ha instal·lat 16 papereres de compactació amb energia solar per augmentar la capacitat de recollida dels residus. En concret, vuit unitats són per a la recollida dels envasos i les altres vuit per a la resta. Les papereres s’han ubicat en espais amb gran afluència de persones com l’entrada del Poliesportiu Municipal, passeig marítim i plaça d’Espanya.

La regidora de Transició Ecològica, Carmen Morellà, ha destacat que “cadascuna d’aquestes papereres pot acumular la mateixa deixalla que 40 de convencionals, fet que permet reduir fins a un 75% els recursos a l’hora de fer la recollida”. Segons indicava es tracta d’una prova pilot per comprovar el funcionament de les 16 unitats instal·lades i en el cas de ser positiu es podrien instal·lar més papereres en altres zones del municipi.

D’altra banda, Morellà assenyalava que també s’han col·locat 50 papereres, model Eivissa, en diversos carrers de Vinaròs, així com vuit unitats amb tres compartiments, per a resta, envasos i paper, davant dels col·legis per a fomentar el reciclatge entre els xiquets i xiquetes.