Inici VINARÒS Vinaròs aconsegueix una subvenció de la Generalitat Valenciana per a crear un...

Vinaròs aconsegueix una subvenció de la Generalitat Valenciana per a crear un parc verd de més de 12.000m2

297

El nou espai s’ubicarà al carrer del Papa Joan XXIII amb la finalitat de millorar l’espai urbà de la zona i crear un pulmó verd

L’Ajuntament ha aconseguit la subvenció pel valor de 110.563€, a través del Programa d’Impuls de Medi Ambient i Canvi Climàtic de la Generalitat Valenciana (PIMA), per a crear un espai verd urbà amb una superfície de 12.263 metres quadrats al carrer del Papa Joan XXIII. Cal destacar que l’ajuda econòmica es dividirà en dues parts, la primera, amb una partida de 27.746€, que s’atorgarà aquest any per a poder iniciar les obres i la segona, amb 83.238€, l’any vinent per a finalitzar els treballs.

La regidora d’Obres i Serveis i Transició Ecològica, Carmen Morellà, s’ha mostrat satisfeta per haver aconseguit la subvenció i ha indicat que “ja es treballa en la redacció del projecte per a treure a licitació la creació del nou parc el més prompte possible”. Segons detallava “la proposta presentada per l’Ajuntament ha sigut la novena més ben valorada per part de la Generalitat, fet que ens ha permés rebre una subvenció de 110.563€”.

Pel que fa a les feines a desenvolupar, inclouran la plantació de més de 250 arbres, dels quals més del 60% aportaran ombra, a més de crear un pulmó verd per a reduir el CO2. D’altra banda, també es farà la plantació d’espècies autòctones com alzines i arbres fruiters, per tal de crear reservoris d’alimentació per als ocells i insectes, que ajuden a millora la biodiversitat. El projecte també inclourà una zona de pradera amb arbusts i flors, taules de pícnic, bancs i mobiliari urbà, tot per crear una zona verda per l’esbarjo dels veïns.

Morella comentava que també es disposarà d’un sistema d’abonament circular i s’incorporarà un drenatge sostenible per a la recollida de l’aigua de la pluja, que s’aprofitarà per a regar el parc perquè siga el més sostenible possible.