Inici BENICARLÓ Més de 18.000 persones gaudeixen del Festival Gastronòmic de Benicarló

Més de 18.000 persones gaudeixen del Festival Gastronòmic de Benicarló

279

10 estrelles Michelin han passat per Benicarló per a delectar el públic amb les seues propostes. El Festival també ha apostat per la promoció dels productes locals i les degustacions dels restauradors de la zona

Benicarló s’ha convertit aquest cap de setmana en la capital gastronòmica de la província gràcies al Festival Gastronòmic organitzat per la Diputació de Castelló, un esdeveniment que ha atret més de 18.000 persones al voltant d’una intensa programació de tres dies, amb la presència de 10 xefs amb Estrella Michelin, degustacions, xarrades, entrevistes, música, teatre i moltes altres activitats.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha assegurat que «aquest Festival ha projectat una imatge de Benicarló molt potent», ha agraït a la Diputació «haver pensat en Benicarló per a un esdeveniment d’aquesta magnitud» i s’ha mostrat convençuda que «la nostra trajectòria ha estat determinant».

En aquest sentit, l’alcaldessa ha recordat que «som l’únic municipi de la província amb un Pla Director Gastronòmic, l’únic amb una denominació d’origen protegida, la Carxofa de Benicarló». «Tenim —ha afegit— un importantíssim sector primari que ens dona productes de gran qualitat i un sector de la restauració absolutament bolcat en totes les iniciatives de promoció de la gastronomia».

«Amb tots ells —ha remarcat Xaro Miralles—, fa molts anys que treballem colze a colze per arribar on hem arribat, amb unes Jornades del Polp en ple auge i una Festa de la Carxofa que està a punt de complir 30 anys». «Tot això —ha finalitzat—, ens ha portat al més amunt de la gastronomia de la província, i la Diputació ho ha sabut valorar».

El Festival Gastronòmic de Benicarló ha comptat amb el suport de l’Exquisit Mediterrani, la marca gastronòmica de la Generalitat Valenciana, i forma part dels actes de commemoració dels 200 anys de la Diputació de Castelló.