Inici BENICARLÓ Ucraïna: recollida solidària des de Vinaròs i Benicarló per a tot el Maestrat

Ucraïna: recollida solidària des de Vinaròs i Benicarló per a tot el Maestrat

452

La recollida de material solidari es fa des de Fincas Gema (Benicarló) i Baltika (Vinaròs)

La comunitat d’Ucraïna amb col·laboradors russos, espanyols i d’altres nacionalitats han fet una cadena d’enviament de material sanitari productes primera necessitat.

De forma espontània i natural ha començat aquest moviment entre els ciutadans ucraïnesos (sols a Vinaròs hi ha més de 300) i on la població del Maestrat també s’ha solidaritzat, sumant-se a les donacions veïnes i particulars, farmàcies, col·legis… A més de les dues manifestacions a Benicarló aquest passat cap de setmana en contra de Putín i la guerra.
En diverses furgonetes de voluntaris s’estan portant material sanitari, medicaments i roba d’abrigar i de llit, a més d’altres productes de primera necessitat i no peribles, a la frontera ucraïnesa amb Polònia, des d’on es recullen i es transporten a la ciutat de Lviv, on ja es distribueixen als hospitals d’Ucraïna, bases militars del país i llocs on siguen necessàries.
La recollida de material s’està desenvolupant gràcies a la crida per les xarxes socials i el boca a boca. En només uns dies s’han recollit ja centenars de quilos de material sanitari, bolquers i roba d’hivern. Sols a Baltika, el local se’ls ha quedat menut i el veí Agustín Forner ha hagut de deixar un local proper per poder guardar les donacions fins que puguen ser enviades totes en els pròxims dies.
Recordem que els llocs de recollida són:

A BENICARLÓ. En la immobiliària FINCAS GEMA
C/ San Joan 34 en BENICARLÓ, al costat de TULIPA

A VINARÒS. En la tenda BALTIKA
(al costat de Farmàcia Roca) c/ San Francisco


Acullida de xiquets ucraïnesos: Enjoy Animation i la Asociación de Niños Ucranianos de Castellón

Enjoy Animación, S.L. pide vuestra colaboración ya que son muchos los niños de nuestra ong los que están ahí. Y ahora tenemos la opción de evacuar a los primeros 23 niños en un convoy. Millones de gracias!. Enjoy Animación, S.L.
https://www.ihelp.org.es/causa/ayuda-urgente-para-ninos-de-ucrania/

Si sabéis de familias interesadas en acoger a niños de Ucrania, cuando la situación permita entrar a la ayuda humanitaria, pueden contactar con la Asociación de Niños Ucranianos de Castellón, os facilito el e-mail:
aniukcas@yahoo.es

Article anteriorL’Ajuntament de Vinaròs obté del segell de la petjada de carboni
Article següentInauguració en Peníscola d’un nou local d’Oigatel