Inici VINARÒS L’Ajuntament de Vinaròs obté del segell de la petjada de carboni

L’Ajuntament de Vinaròs obté del segell de la petjada de carboni

69

 

 

El Consistori obté una certificació oficial del Ministeri de Transició Ecològica, pel seu estudi de la situació actual i el seu pla de reducció d’emissions

Des de gener de 2022 el Ajuntament de Vinaròs ha passat a formar part del conjunt d’administracions, organitzacions i empreses que conformen el “Registre Voluntari de Petjada de Carboni” a nivell nacional, amb la finalitat de participar en la lluita contra el canvi climàtic.

L’Ajuntament ha presentat a l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic (OECC) la «Petjada de Carboni de l’Administració Local» corresponent a l’any 2020. Aquesta “petjada de carboni” és l’indicador que mostra les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle d’una organització mitjançant l’ús i transformació de l’energia procedent de combustible fòssil, així com l’obtenció d’energia elèctrica. Per a això, l’Ajuntament ha dut a terme el mostreig de les seues activitats en les dependències municipals, a més dels vehicles d’operativa municipal amb el resultat de l’emissió total de 224,32 tones de CO2 eq., i un nivell de 7,78 kg/habitant.

Amb l’aprovació del càlcul de la petjada de carboni per part del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITERD), el’Ajuntament compta amb el registre d’identificació del càlcul, que s’atorga a cada organització que mesure per primera vegada l’efecte climàtic de les seues activitats. Aquesta acreditació té tres certificats, corresponents primer al càlcul inicial, segon a la reducció de la petjada de carboni, que es podrà aconseguir després de registrar tres petjades de carboni seguides amb reducció al període anterior, i, finalment, el tercer de compensació, que estableix les emissions que l’organització compensa sobre les seues emissions i aquestes són difícils de reduir.

A través d’aquesta validació l’Ajuntament de Vinaròs continuarà amb l’objectiu de reducció d’emissions. Segons la regidora d’Obres i Serveis i Transició Ecològica, Carmen Morellà, “continuarem implantant mesures realitzades fins al moment, com a millora dels sistemes de calefacció generalització d’energia solar, canvi de la flota municipal per vehicles 0% emissions, entre altres, per a poder així reduir la nostra petjada de carboni i millorar la qualitat ambiental en l’àmbit local.

A més, segons alcalde, Guillem Alsina, “a través de l’estratègia marcada pel Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible, PACES, es pot aconseguir una gestió més eficient dels recursos públics i tenir accés a finançament d’altres administracions per a projectes de desenvolupament sostenible que milloren la qualitat de vida a la ciutat i generen noves oportunitats econòmiques i socials”.

Article anteriorPeníscola desplega Wifi en edificis municipals i espais públics per a millorar la connectivitat
Article següentUcraïna: recollida solidària des de Vinaròs i Benicarló per a tot el Maestrat