Inici PREMSA VALENCIANA TSV proposarà excloure els espectacles taurins de la plaça de bous de Vinaròs

TSV proposarà excloure els espectacles taurins de la plaça de bous de Vinaròs

772

Anna Fibla: “en política han de poder canviar-se coses i aquesta moció va a favor dels animals i en contra del toreig i la tauromàquia, en definitiva, en contra del maltractament animal”.

La proposta seria acollir en la plaça, actes culturals, socials i esportius

‘Totes i tots som Vinaròs’ ha anunciat en roda de premsa la presentació d’una moció en el ple ordinari d’aquest mes, per a proposar un canvi d’usos de la plaça de bous amb l’objectiu d’acollir actes culturals, socials i esportius i s’excloga la celebració de qualsevol mena d’espectacle taurí.
Fibla va assenyalar que tan sols el 20% dels espanyols estan a favor de la tauromàquia i que el 80% “està en contra d’aquest maltractament animal”.
La portaveu del partit Anna Fibla també ha declarat que “molts defensors de la tauromàquia defensaran que es tracta d’una tradició cultural espanyola, però aquesta ‘tradició’, aquest maltractament animal també existia en molts països europeus fins al segle XIX, en què es va abolir”.
A Espanya en canvi, va continuar Fibla, això no va passar “i durant el franquisme fins i tot es va institucionalitzar la festa, i quan va arribar la democràcia no es va fer pedagogia i els partits majoritaris han preferit els vots que no tindre la valentia política per a acabar amb aquesta crueltat”. “Demanem sentit comú, comprensió i s’obri un debat entre la ciutadania de Vinaròs perquè s’acabe amb aquest maltractament animal. Estem segurs que els vinarossencs volen acabar amb aquesta mena d’espectacles. Vinaròs podria ser el lloc de la Comunitat Valenciana on es puga per fi acabar amb les corregudes de bous. Posicionar-nos tots sobre aquest tema seria una gran manera”, continuant en la línia de pensament que continua el partit.

Imatge d’artxiu