Inici VINARÒS S’adjudiquen les obres de la nova parada d’autobusos de Vinaròs

S’adjudiquen les obres de la nova parada d’autobusos de Vinaròs

543

Aquest projecte de rehabilitació va ser una de les dues propostes guanyadores del Concurs de Regeneració Urbana de la Diputació de Castelló

L’Ajuntament de Vinaròs ha adjudicat les obres per a la rehabilitació de la parada d’autobusos del parc de les Catalinetes a l’empresa de La Sazadella, ADDA OPS SA, per un import de 169.000€. Cal assenyalar que en total es van presentar set empreses a la licitació, resultant com a escollida l’oferta mencionada. El projecte està finançat al 100% per la Diputació de Castelló, al ser una de les dues propostes guanyadores del Concurs de Regeneració Urbana que cada any convoca el Govern Provincial, amb premi de 200.000€ per a poder desenvolupar-ho.

Amb el nom “The XX”, el projecte creat pels arquitectes Luis Navaro i Carlos Sánchez, contempla l’ampliació de l’espai per a vianants, amb detriment de l’asfalt per aconseguir una major integració amb el parc de les Catalinetes. D’altra banda, també inclou la substitució de les actuals marquesines de la parada de bus per unes de disseny elaborades amb ceràmica, acer i fusta, recobertes amb vegetació.

L’alcalde, Guillem Alsina, ha destacat que “el projecte de Navaro i Sánchez suposarà reformar la parada de busos per donar una millor imatge de l’espai, així com més preferència als vianants i sobretot integrar aquest espai de la localitat amb el parc de les Catalinetes, on cada dia desenes de veïns s’apropen per a passejar o prendre la fresca als bancs”. D’altra banda, l’alcalde afegia que aquest projecte, juntament amb la construcció del nou col·legi Jaume I i la passarel·la del riu Cervol, amb el bosc mediterrani,  ajudaran a revitalitzar l’eix del riu des de l’antiga N-340 fins a la desembocadura.

Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme, José Chaler, ha comentat que “gràcies a iniciatives com el Concurs de Regeneració Urbana de la Diputació de Castelló els municipis tenen l’oportunitat de poder rehabilitar i millorar espais degradats, a través de projectes innovadors que compten amb la ceràmica com a principal element”.