Inici COMARQUES Resum de les restriccions que afectaran a Vinaròs i Morella

Resum de les restriccions que afectaran a Vinaròs i Morella

1191

Després de l’anunci del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig sobre el confinament perimetral de la comunitat Valenciana durant 7 dies, l’alcalde de Vinaròs Guillem Alsina va comparéixer a les 21.15 de la nit per explicar les “mesures excepcionals i transitòries encarades a posar fre a l’expansió de la Covid-19, que afecten de manera particular a Vinaròs i Morella” i que entraran en vigor la matinada del divendres 30 d’octubre a les 00.00 hores i duraran 14 dies naturals, i que se sumen a l’anterior.

Alsina va destacar que “en cap cas confinen el nostre municipi” i que “es basen a limitar l’aforament en espais públics i privats”, També assenyalant que és una “tasca col·lectiva” i que “hem de realitzar l’esforç de complir amb les recomanacions sanitàries perquè el nostre sacrifici repercutirà positivament en les nostres famílies, amics i veïns

Resum ordenat de les restriccions que afectaran tota mena d’instal·lacions públiques o privades, des del 30 d’octubre fins a 14 dies naturals i que es basen principalment a limitar l’aforament:

hostaleria i restauració: aforament màxim interior 1/3 i terrasses 50%. No es permet selfservices o bufets.

Celebracions: 30% aforament o 30 persones màxim.

Establiments o locals minoristes i d’activitats de serveis professionals fora de parcs o centres comercials: hi hauran de reduir a 1/3 l’aforament total i si tenen vàries plantes, en cada planta la mateixa proporció.

Mercats en via publica: aforament màxim del 50%.

Instal·lacions esportives: màxim 1/3 aforament garantint ventilació. Activitats grupals màximes 6 persones. No es permet ús de vestuaris ni dutxes i les competicions i esdeveniments seran a porta tancada sense públic.

Acadèmies, autoescoles, ensenyament: màxim 1/3 aforament.

Vetlatoris i soterraments: aforament a 1/3 màxim. 25 persones en espais aire lliure o 15 persones en tancats.

Centres i parcs comercials: 1/3 aforament incloent locals comercials i establiments interiors.

Hotels i allotjaments turístics: zones comuns 1/3 aforament.

Biblioteques i arxius: 50% aforament.

Sales d’exposicions: 50% aforament.

Teatres, auditoris…: públic segut i màxim 50% aforament.

Congressos, trobades, reunions, esdeveniments, etc: màxim 1/3 aforament.

Jocs i apostes: màxim 1/3. Màxim 6 persones per taula.

Centres Persones Majors i Discapacitat: se suspenen visites excepte autoritzades.

Per últim, l’alcalde va recordar el protocol de Tots Sants, la suspensió d’Ànimes i va fer una crida a la població de Vinaròs per reduir la festivitat de Halloween per evitar reunions i festes.