Inici COMARQUES ALT MAESTRAT Quasi 1,5 milions per a 55 projectes de foment del desenvolupament per...

Quasi 1,5 milions per a 55 projectes de foment del desenvolupament per al Maestrat i Plana Alta

232

El Consell destina quasi 1,5 milions per a executar 55 projectes de foment del desenvolupament territorial a les comarques del Maestrat i de la Plana Alta

El nombre de municipis beneficiats per aquestes iniciatives que es materialitzen a través de les gestions del Grups d’Acció Local (GAL) d’aqueixes zones de Castelló ascendeix a 24.

El secretari autonòmic d’Agricultura, Roger Llanes, i el director general de Desenvolupament Rural, David Torres, visiten algunes de les localitats on es duen a terme.

Castelló (13.04.22). La conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha aprovat ajudes per valor de quasi 1,5 milions d’euros que estan servint per a l’execució d’un total de 55 projectes estretament vinculats al foment del desenvolupament territorial a les comarques del Maestrat i de la Plana Alta.

Es tracta d’iniciatives enquadrades en les accions que promouen i gestionen els anomenats Grups d’Acció Local (GAL) utilitzant els fons contemplats en els programes Leader, l’objectiu primordial dels quals no és un altre que combatre el despoblament en el medi rural a través de la diversificació de l’economia d’aqueixes zones.

El secretari autonòmic d’Agricultura, Roger Llanes, subratlla “l’enorme valor estratègic que revisten aquests plans, ja que tenen un impacte directe en la potenciació de les activitats del món rural, al mateix temps que en el disseny i posada en marxa dels mateixos participen de manera activa la població interessada, les empreses locals, les associacions i les administracions municipals. Estem parlant, per tant, d’un eix fonamental en la lluita contra el despoblament”.

Llanes, al costat del director general de Desenvolupament Rural, David Torres, ha visitat hui algunes de les poblacions on s’estan duent a terme determinats projectes presentats pel GAL Maestrat-Plana Alta. Concretament es van reunir amb responsables de diverses iniciatives empresarials acolliments a aquesta classe d’ajudes a Santa Magdalena de Polpís, Canet lo Roig, Rosell i Sant Pere (la Pobla de Benifassà).

La tipologia dels projectes sufragats per les referides subvencions és diversa i abasta des de la creació d’un alberg, a Santa Magdalena de Polpís, passant per la millora d’un celler, a Canet lo Roig, fins a l’obertura d’una fleca, en Rosell, perquè del que es tracta, precisament, és d’afavorir la diversificació de les activitats econòmiques d’aqueixes àrees rurals a fi de potenciar el seu dinamisme i combatre el despoblament.

En el cas de les iniciatives afavorides pel GAL Maestrat-Plana Alta el nombre de municipis beneficiats ascendeix a un total de 24, dels quals 13 es troben radicats a la comarca del Baix Maestrat, 1 en la de l’Alt Maestrat i els 10 restants a la comarca de la Plana Alta.