Inici BENICARLÓ Prop de 50.000 dosi de la vacuna de Moderna durant gener i...

Prop de 50.000 dosi de la vacuna de Moderna durant gener i febrer a la C. Valenciana

348

La Comunitat Valenciana rebrà, al llarg de gener i febrer, prop de 50.000 dosi de la vacuna de Moderna

• Ja s’ha vacunat a treballadors i usuaris de 125 residències de la Comunitat Valenciana

• La nova vacuna s’administra en dues dosis amb un interval de 28 dies i es manté a -20é


València (7.01.21). La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha valorat “molt positivament” la decisió d’aprovar aquesta nova vacuna i ha assegurat que la Comunitat Valenciana “està preparada per a la seua administració a penes arriben les primeres dosis” que, previsiblement, serà la setmana vinent.

Entre gener i febrer es rebran els primers enviaments de Moderna, que suposaran prop de 50.000 dosi d’aquesta segona vacuna autoritzada. Això permetrà “accelerar el procés de vacunació en els primers estadis” que són les Residències i els sanitaris de primera línia COVID-19, segons la consellera.

Un procés que, en finalitzar el dia d’ahir, s’havia completat ja en 125 residències de la Comunitat Valenciana i que es veurà sensiblement accelerat en els pròxims dies. En aquest sentit, Sanitat manté el seu pla perquè dilluns que ve estiguen vacunats usuaris i treballadors de totes les residències lliures de coronavirus de la Comunitat Valenciana.

Aquesta vacuna, desenvolupada per Moderna, vaig previndre la malaltia causada per SARS-CoV-2 en persones a partir dels 18 anys. S’administra en dues dosis amb un interval de 28 dies i el seu manteniment exigeix la seua refrigeració a 20 graus sota zero.

L’autorització de la vacuna de Moderna es basa en un assaig clínic pivotal doble-cec (s’administra la vacuna o un placebo emmascarats de manera que s’impedisca la seua identificació a simple vista), aleatoritzat, enfront de placebo, que va incloure a més de 30.000 adults majors de 18 anys que van ser vacunats amb dues dosis de 100 micrograms, separades per un interval de 28 dies.

En l’anàlisi intermèdia dels resultats es van observar 196 casos de malaltia per coronavirus, 185 amb placebo i 11 amb la vacuna, la qual cosa va permetre estimar una eficàcia vacunal del 94,1%.

Article anteriorSant Jordi pide a los vecinos que extremen la precaución ante el rebrote del coronavirus
Article següentEs supenen tots els actes de Sant Antoni i Sant Sebastià a Vinaròs