Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Presentació de la VIII Fira de Sant Vicent i dolços tradicionals a...

Presentació de la VIII Fira de Sant Vicent i dolços tradicionals a Càlig

296

Els dies 4 i 5 de maig, Càlig viurà una nova edició de la Fira de Sant Vicent i Dolços Tradicionals, la vuitena, que arriba amb novetats en la seua programació. La cita amb la gastronomia més autòctona estarà envoltada per tot un seguit d’activitats i actes amb què l’Ajuntament porta mesos treballant, i que s’iniciaran dissabte 4 amb la concentració d’autoritats, Reines i Corts d’Honor i assistents al Centre de Cultura de la població, a les 11 hores, i la posterior cercavila fins a la plaça Nova. Aniran acompanyats per l’Agrupació Musical Vila de Càlig i la Colla de Dansaires. Allí, a les 11:30 hores, tindrà lloc la inauguració de la Fira, que comptarà de nou amb l’actuació del Grup de Teatre Corronconco i del ball inaugural a càrrec de la Colla de Dansaires.

La Fira comptarà durant tot el cap de setmana amb activitats com tallers per als més menuts, a la caseta de l’Associació Esportiva Mou-Te, venta al públic de dolços, productes de proximitat, zona de jocs infantil i passeig a cavall, falconeria, granja, ludoteca, zona d’oficis àrabs i Espai Natura, una activitat que ha organitzat la Societat de Caçadors San Lorenzo i que contempla tallers d’arqueria, manualitats i caça. A més, durant tot el dissabte, els alumnes del Cicle de Cuina del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Benicarló oferiran showcookings i degustacions de les seues creacions. Ja a la vesprada, a partir de les 16:00 hores s’obrirà de nou la Fira i amb ella, les activitats iniciades durant el matí i d’altres com el III Concurs Popular de Dolços “Fira de Sant Vicent i dolços tradicionals”- a les 18:00 hores a la Plaça Nova-, l’actuació de la Muixaranga de Vinaròs i la Nova Muixeranga d’Algemesí –a les 18:30 hores- i la recreació amb carretilles de l’entrà de bous a l’estil calijó, organitzada per la Penya Els Amics i la Penya Taurina Calijona, a les 20:00 hores. La jornada conclourà amb el sopar popular que es celebrarà al Centre de Cultura, amb un preu de 14 € (adults), i el ball posterior.

I diumenge 5 de maig, la Fira obrirà de nou les seues portes a les 11 del matí. A les 12, l’Agrupació Musical Vila de Càlig oferirà diverses audicions per part dels membres de l’Escola de Música en diferents punts del recinte firal. A la vesprada, a partir de les 16:00 hores es viurà la recta final de la festa amb un concert del professorat de l’Escola de Música de Càlig -a les 17:00 hores-, l’espectacle ‘A toda Magia’ del Mag Pinchito -a les sis de la tarde- i l’actuació a càrrec de la Colla de Dansaires, a les 19:30 hores. A les nou de la nit es tancarà l’edició 2019 de la Fira de Sant Vicent i Dolços Tradicionals.

L’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, ha tornat a destacar el paper que realitzen les associacions, empreses i comerços locals, i ha felicitat a David Alberich Conesa, el guanyador del concurs per il•lustrar el cartell i la programació de la Fira de 2019, concurs que enguany ha celebrat la seua quarta edició.