Inici BENICARLÓ Ple extraordinari debat sobre l’estat de Benicarló

Ple extraordinari debat sobre l’estat de Benicarló

269

Dijous 15 de novembre  a la nit, es celebrà al saló de plens de l’Ajuntament de Benicarló una nova edició, la segona, del debat de l’estat de la ciutat, un ple extraordinari on els grups polítics van posar sobre la taula la gestió realitzada per l’equip de govern durant el darrer any.

Les versions d’uns i altres no van poder estar més confrontades: mentre que PSOE i Compromís – Esquerra Republicana van presentar els avanços realitzats durant aquest temps en les diferents àrees i canalitzaren l’atenció en els projectes que estan en tràmit, l’oposició del Partit Popular i Ciutadans van criticar la gestió del bipartit i van sotmetre a escrutini les carències presents a la ciutat. Una hora i mitja de debat estructurada en base a torns de paraula limitats en el temps que va permetre l’exposició ordenada de postures, projectes i anàlisi de l’actualitat al consistori.

Obria el ple l’alcaldessa Xaro Miralles, qui va parlar “d’estabilitat institucional” i financera, i va desgranar bona part del treball que es troba en marxa actualment, i que dirigeix la ciutat “que si canvia en els propers 10 o 15 anys, no tinguen dubte que és per la planificació feta en esta legislatura”. Miralles va remarcar el treball realitzat en aspectes com la licitació del carrer València, el desbloqueig de la partida Povet, l’estratègia EDUSI, l’impuls al futur Pla General d’Ordenació Urbana i l’administració electrònica, l’oficina d’Atenció al Ciutadà, el bulevard de l’antiga N-340, la Via Verda Litoral, l’Eix Central d’urbanització dels carrers Sant Francesc i Ferreres Bretó, la futura nova Biblioteca, el Pla especial del Centre Històric, el projecte d’eficiència energètica, la creació d’ocupació, el Pla Estratègic de Turisme, entre d’altres.

El portaveu de Ciutadans, Benjamín Martí, de la seua banda, va centrar part de la seua intervenció en la vessant de la promoció econòmica durant la legislatura actual. Martí va apuntar que “dubtem de la capacitat” de l’equip de govern de tirar endavant projectes com la gestió dels fons de l’estratègia EDUSI, afirmant que a nivell econòmic i turístic “s’ha fet molt poc”. També va criticar la gestió a nivell de comerç del centre de la ciutat, així com la imatge que a nivell turístic dóna Benicarló a través d’infraestructures i de l’urbanisme, així com la capacitat de desenvolupar aquestes com a motor de creació d’empreses i ocupació. El portaveu de Ciutadans va apuntar que, de moment, “tot són promeses” en àrees com la cultura i la participació ciutadana, i es va mostrar “decebut” per la gestió realitzada fins al moment.

La següent intevenció de la nit va ser la de la portaveu de del grup municipal Compromís – Esquerra Republicana, Marta Escudero, qui va defensar la gestió de les àrees de Benestar Social, Medi ambient, Governació, Cultura, Joventut i Participació Ciutadana. “El canvi de perspectiva és evident”, afirmava Escudero, i es mostrava molt satisfeta per l’augment del 40% de la inversió en polítiques de Benestar Social. “Iniciem una revolució social amb més inversió i atenció” en la societat benicarlanda, alhora que apuntava que s’ha iniciat la revolució tecnològica en el consistori amb la implementació de l’administració electrònica, projecte que ja es trobe “a punt”, així com la renovació del web municipal. Escudero va parlar de consolidació, reinvenció i nous projectes a nivell cultural, els que ha portat endavant el consistori, i va afirmar que la de 2018, “serà una bona collita” ja que han “plantat” les llavors per al futur desenvolupament de la ciutat.

Article anteriorGentsana: celebrant XXV anys d’èxit
Article següentLa Biblioteca Municipal aconsegueix la subvenció més alta des del 2006 per a l’adquisició de llibres