Inici PREMSA VALENCIANA Gentsana: celebrant XXV anys d’èxit

Gentsana: celebrant XXV anys d’èxit

525

Celebrem moltes coses en Gentsana: l’èxit del seu festival ‘Històries’ que ha triomfat aquest cap de setmana, i també el seu XXV aniversari. Reproduïm l’entrevista que els vam fer al 7dies, i no us perdeu el reportatge sencer que sortira al proper cap de setmana en el 7dies actualitat de Vinaròs

fotos: M. Castejón

– Halloween, la Castanyada… tots els vostres espectacles es basen en alguna temàtica o esdeveniment… quina és la d’‘Històries’?
“Històries” és un nou concepte de musical, on és tan important el que veiem, com el que sentim. És un musical on volem contar històries que viu dia a dia la gent que ens envolta, o històries que ens han marcat al llarg de la nostra vida. Influenciats per tot allò que ens arriba a través de les notícies, la televisió, els llibres, la música…
– Quanta gent aproximadament participa?
És dificil de dir exactament, però més de 100 segur…
– Quines edats participen?
Bé, és un espectacle on la majoria de les coreografies estan portades a terme per les alumnes més grans, o sigue, entre 15 i 25 anys. Però hi ha dues d’elles, en les que necessitem xiquetes més menudes, per representar eixos papers d’infants, i aquestes tenen a partir de 10 anys.
– Quina novetat té aquest musical respecte els altres que heu fet?
Doncs en aquest musical, ens traiem del cap cançons que hem estat acumulant durant els 25 anys que tenim. T’explico… moltes voltes la temàtica del musical et porta a un cert tipus de cançons, amb unes lletres i un vestuari concret. Ara no, esta vegada mana la cançó, aquella que vaig apuntar fa anys a una llibreta pensant “algún dia la farem”, eixa que sempre ens transporta a un lloc o a un fet, eixa que sempre ens posa de pell de gallina… la música escollida en aquesta ocasió està pensada per tots els coreògrafs des del cor, i volem que arribe al cor.
– Fareu més esdeveniments per a celebrar el vostre XXV aniversari?
Aiii ….. no ho sé, sí que ens agradaria, ja que sempre tenim projectes i molta il·lusió, però s’ha d’assetjar i planificar molt bé. A poc a poc… ara toca “Històries”
Gràcies Susana, esperem que tant vatros com els espectadors, xaleu molt en aquest espectacle, ens veiem a’Històries’!

fotos: Juanvi G.

Article anteriorL’Ajuntament de Vinaròs segueix promovent el taller d’ocupació Vinaròs Renova
Article següentPle extraordinari debat sobre l’estat de Benicarló