Inici PEÑÍSCOLA Peníscola avança en la creació de més de 1000 nous aparcaments per...

Peníscola avança en la creació de més de 1000 nous aparcaments per a millorar la mobilitat

303

El consistori estudia els accessos a la població i la seua extensió turística en la zona nord, per a descongestionar el centre de vehicles

L’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Peníscola, juntament amb l’àrea de Turisme, van proposar en el Pla de Sostenibilitat Turística presentat a la Secretaria d’Estat de Turisme l’any passat, la inclusió de la creació de pàrquings dissuasius per a descongestionar de trànsit rodat les zones cèntriques i provocar desplaçaments a peu o transport públic des de les noves places d’aparcament fins als punts d’interés turístic.

Aquesta actuació per a la millora de la mobilitat sostenible en la localitat, és una de les quals concentra major inversió dins del PST que el Ministeri va aprovar per a la ciutat l’estiu passat i l’execució del qual comença aquesta anualitat. Aquesta setmana s’ha reunit novament la taula de treball municipal, en la qual participen els responsables de les àrees de Turisme i Urbanisme, així com la Secretaria municipal, per a continuar avançant en aquesta direcció.

Un dels projectes més ambiciosos i importants del PST és la creació de més de 1000 noves places d’aparcament en nous pàrquings públics, la ubicació dels quals s’estudia en l’extensió turística i en els accessos a la població, que faciliten la descongestió del nucli urbà en períodes de major concurrència, cosa que promourà els desplaçaments a peu i transport públic en les zona més cèntriques.

“El Pla preveu que destinem 1,1 milions d’euros en tres anys a aquest objectiu” ha explicat la regidora de l’àrea de Turisme, Raquel París, qui ha destacat la importància de “generar noves dinàmiques que permeten facilitar l’aparcament de vehicles i millorar la mobilitat sostenible en les zones de major densitat de trànsit en temporada alta”.
París ha recordat que l’execució del Pla és a tres anys i enguany s’arranca ja des de l’àrea d’Urbanisme la identificació de solars disponibles, l’avaluació de possibilitats per a la seua adquisició, la valoració del marc normatiu per al seu desenvolupament, així com la planificació de la seua execució.

El Pla de Sostenibilitat Turística contempla múltiples inversions en matèria de mobilitat, entre les quals destaca la creació d’aquests nous pàrquings; en matèria de connectivitat, de creació d’experiències turístiques sostenibles, en matèria d’accessibilitat i intel·ligència turística, que s’executaran entre aquest 2022 i 2024.