Inici PEÑÍSCOLA L’Ajuntament de Peníscola ratifica en Ple l’adquisició dels terrenys per a crear...

L’Ajuntament de Peníscola ratifica en Ple l’adquisició dels terrenys per a crear un aparcament a la zona de La Cardona

292

Els propietaris cedeixen més de 21.000 m² en la zona de la Cardona per a descongestionar el centre de vehicles i fomentar la mobilitat sostenible, a canvi d’una reserva d’aprfotament urbanístic

L’Ajuntament de Peníscola en Ple ha ratificat el conveni que l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ja va signar a la fi del mes passat, en virtut del qual la propietat de part d’una finca en la zona de la Cardona passa a cedir-se a l’Administració local, a canvi d’una reserva d’aprofitament urbanístic.

La finca compta amb 21.251m2 dels quals el consistori espera destinar a la creació de places d’aparcament un total de 14.476m2; quedant 6.784m2 per al desenvolupament del vial públic que connectarà l’aparcament amb la platja Nord.
L’àrea d’Urbanisme preveu habilitar al voltant de 800 places d’aparcament per a vehicles, el doble de les quals alberga – per exemple – el cèntric aparcament situat en el recinte del Centre d’Estudis.
“Una actuació estratègica que pretén ampliar el nombre de places d’aparcament públic fora del centre, amb bona connexió per a facilitar la mobilitat, evitant la saturació de vehicles en el nucli urbà i suburbà” ha explicat el mateix alcalde, Andrés Martínez.

Inversió que s’emmarca dins del Pla de Sostenibilitat Turística 

L’àrea d’Urbanisme juntament amb l’àrea de Turisme van proposar en el Pla de Sostenibilitat Turística presentat a la Secretaria d’Estat de Turisme el 2021, la inclusió de la creació d’un pàrquing dissuasiu per a descongestionar de trànsit rodat les zones cèntriques i provocar desplaçaments a peu o transport públic des de les noves places d’aparcament fins als punts d’interés turístic.
Aquesta actuació per a la millora de la mobilitat sostenible en la localitat, és una de les que concentra major inversió dins del PST que el Ministeri va aprovar per a la ciutat i l’execució de la qual va començar la passada anualitat.
L’objectiu d’aquest pàrquing dissuasiu és facilitar la descongestió del nucli urbà en els períodes de major concurrència, promovent els desplaçaments a peu i transport públic en les zones més cèntriques.
“El Pla preveu que destinem 1,1 milions d’euros a aquest objectiu” ha explicat la regidora de l’àrea de Turisme, Raquel París, qui ha destacat la importància de “generar noves dinàmiques que permeten facilitar l’aparcament de vehicles i millorar la mobilitat sostenible en les zones de major densitat de trànsit en temporada alta”.
París ha recordat que l’execució del Pla és a tres anys, el passat s’arrancava ja des de l’àrea d’Urbanisme la identificació de solars disponibles, l’avaluació de possibilitats per a la seua adquisició, la valoració del marc normatiu per al seu desenvolupament, així com la planificació de la seua execució. Amb l’adquisició dels terrenys, l’Ajuntament ara ha d’executar el projecte de creació de places i la seua connexió amb la platja.

El Pla de Sostenibilitat Turística contempla múltiples inversions en matèria de mobilitat, entre les quals destaca la creació d’aquest nou pàrquing; en matèria de connectivitat, de creació d’experiències turístiques sostenibles, en matèria d’accessibilitat i intel·ligència turística, que s’executaran fins a l’any 2024.