Inici PEÑÍSCOLA Peníscola aprova el projecte d’ampliació de l’enllumenat a l’Avinguda Estació

Peníscola aprova el projecte d’ampliació de l’enllumenat a l’Avinguda Estació

23

Tot i que es tracta d’un vial de competència autonòmica l’Ajuntament assumirà les obres després de rebre els permisos corresponents per part del Govern Autonòmic

L’Ajuntament de Peníscola ha aprovat el projecte de millora de l’enllumenat de la CV-141.
Aquest vial és la via d’accés principal a la població, té quasi cinc quilòmetres de longitud i connecta el centre del municipi amb la N-340.
La Conselleria d’Obres Públiques va finalitzar el 2019 les últimes obres de millora en aquest vial, concretament en 1,3 quilòmetres, des de la rotonda enfront de la Urbanització Estíbaliz, fins a la rotonda que enllaça el vial amb el Camí d’Abellers.

“Va quedar pendent la millora del vial i els seus accessos des d’aqueixa rotonda fins a l’enllaç amb la carretera nacional” ha explicat l’alcalde, Andrés Martínez, a més, “de l’execució completa del projecte inicial de millora en aqueix tram que incloïa, entre altres qüestions, els nous punts de llum”.

En l’última dècada s’han registrat 143 accidents amb 85 víctimes en aquesta via, “és per això que venim insistint durant anys en la importància de la seua millora” ha explicat Martínez.

Amb aquest propòsit, “i constatant que Generalitat no completa la millora” la Junta de Govern Local ha aprovat el projecte per a la instal·lació d’enllumenat en l’últim tram en el qual Generalitat ha intervingut “sense finalitzar l’obra”.
Per a això ha tramitat amb anterioritat i èxit la sol·licitud a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana l’autorització per a poder incorporar nous punts de llum, ” si Conselleria no ha instal·lat l’enllumenat, el farem nosaltres, la il·luminació en una carretera tan transitada és fonamental per a la seguretat”.

Durant l’execució del tram indicat, Generalitat va efectuar la canalització i les arquetes per a dotar de servei d’enllumenat públic al vial, així que l’actuació municipal consistirà en el cablejat i la instal·lació dels punts de llum amb fonamentació, la qual cosa suposarà una inversió de 39.000€ per part de l’Ajuntament.