Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT (CÀLIG) L’Ajuntament amplia l’horari del Servei de Promoció de l’Autonomia Personal

(CÀLIG) L’Ajuntament amplia l’horari del Servei de Promoció de l’Autonomia Personal

204

De les dues hores diàries actuals es passarà a les cinc per oferir la prestació matí i tarda, facilitant així la conciliació  laboral als familiars, a més d’incorporar quatre taules digitals per a fer exercicis cognitius

L’Ajuntament de Càlig ha fet un pas important per millorar les prestacions a la ciutadania amb l’ampliació del Servei de Promoció de l’Autonomia Personal. Recordem que es tracta d’una atenció especialitzada que s’ofereix als veïns majors de la localitat, al Centre de Cultura, amb tallers i exercicis per a millorar la seua qualitat de vida, mentre els familiars poden continuar amb la seua rutina diària.

La prestació, que compta amb el cofinançament de la Diputació de Castelló, s’ofereix a Càlig des del 2017 i ara gràcies a l’esforç de l’Ajuntament el servei passarà de les dues hores diàries a les cinc, oferint dues al matí i tres a la tarda. A aquesta millora també cal afegir l’adquisició de quatre tauletes digitals perquè els usuaris puguen realitzar exercicis per a la millora de l’activitat cognitiva.

D’altra banda, cal destacar que també s’han incorporat nous tallers que es realitzen una vegada al mes per part de personal qualificat, en concret es tracta d’activitats com aromateràpia, relaxació, meditació o el treball de les emocions que ajuden a fomentar les capacitats dels sentits amb exercicis específics.

La regidora de Benestar Social, Carmen Ferré, ha destacat que “ampliar el Servei de Promoció de l’Autonomia Personal era un dels objectius de l’Ajuntament per ajudar a les famílies a conciliar l’activitat laboral i personal, al mateix temps que també es millora la prestació per a l’usuari”. En aquest sentit, assenyalava que el servei també suposa una ajuda molt important per a millorar la qualitat de vida de les persones majors, amb el foment d’un envelliment actiu i la millora de l’autonomia personal.

Per acabar, Ferré recordava que les persones o famílies interessades en el Servei de Promoció de l’Autonomia Personal es poden adreçar a l’Ajuntament per inscriure’s o rebre més informació.

Article anteriorPeníscola aprova el projecte d’ampliació de l’enllumenat a l’Avinguda Estació
Article següentBenicarló adequa el parc de la Petanca amb la millora del reg i la il·luminació