Inici BENICARLÓ Pedro Manchón Pau, nova incorporació a la llista electoral de Xaro Miralles

Pedro Manchón Pau, nova incorporació a la llista electoral de Xaro Miralles

311

El mestre i escriptor és l’aposta de l’alcaldessa per a l’àrea de Cultura.

Apassionat de la nostra terra, el també periodista Pedro Manchón Pau torna a Benicarló després de viure uns anys als Estats Units exercint la docència. Conegut i volgut a la nostra ciutat, Manchón ha estat des de sempre una persona implicada en les tradicions i les manifestacions culturals benicarlandes. De ben menut ja va ser component d’una de les primeres formacions de la Colla de Dolçainers, associació musical des d’on al mateix temps va sorgir el Grup de Bombos i Tabals de Benicarló.

Posant veu o lletra, sempre ha col·laborat de manera desinteressada amb diverses entitats prestigioses del teixit associatiu del municipi, com és el cas de la Comissió de Festes, l’Estel del Collet, la Confraria de Sant Antoni Abat o la Coral Polifònica Benicarlanda, entre d’altres.

El darrer fitxatge de Xaro Miralles per als pròxims comicis municipals és faller de naixement gràcies a la comissió del seu barri, Els Conquistaors, i quan contava solament catorze anys, va ser un dels joves fundadors i primer president de la falla Els Cremats. Uns anys després, com a president de la Junta Local Fallera, va fer una feina titànica quan la crisis econòmica va provocar la reducció de les subvencions per part de les administracions. Pedro Manchón va ser també clau en la consecució de la declaració de les nostres falles com a Festa d’Interès Turístic Autonòmic, avançant Benicarló a d’altres ciutats falleres valencianes de major tradició.

Manchón ha escrit i col·laborat en nombrosos mitjans de comunicació, generalistes i especialitzats, i a més de novel·lista, és autor d’uns pocs llibres relacionats amb Benicarló, especialment en les falles: Benicarló, el nord de les falles i 40 anys de falles. Benicarló 1973-2013. Actualment porta a terme un treball d’investigació i recerca dels renoms i malnoms cadufers Famílies tradicionals de Benicarló. Una aposta antropològica de proximitat que comparteix amb l’escriptor Jaume Rolíndez i que ja compta amb dos volums publicats.

Article anterior¿Juegas a pádel sin protección?
Article següentResultados y Crónicas del Club Baloncesto Vinaròs Gil Comes