Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT ‘Oleum’, la innovadora proposta de Canet lo Roig per a potenciar i...

‘Oleum’, la innovadora proposta de Canet lo Roig per a potenciar i promocionar l’Oli d’Oliva

55

Després de més de 20 anys de la tradicional Fira de l’Oli d’Oliva, l’Ajuntament fa un gir de 180º per adaptar-se als nous temps

Oleum, Jornades de l’Oli d’Oliva i la Cultura Gastro’, es la innovadora proposta que l’Ajuntament de Canet lo Roig posa en marxa per a seguir potenciant i promocionant l’Oli d’Oliva del municipi i per extensió de la comarca que concentra una bona producció amb olis de gran qualitat i de renom internacional.

L’alcaldessa de Canet lo Roig, María Ángeles Pallarés, explicava que “després de 20 anys de Fira, havíem de fer més que un pas endavant. Sense perdre l’essència i el motiu de per què va nàixer, havíem de fer un plantejament més innovador i, si cap, més atractiu per seguir potencia’n i promociona’n l’Oli d’Oliva de la nostra terra, que es sens dubte, un dels millors del món, i així ho testifica els nombrosos premis internacionals que ha rebut al llarg dels anys”.

En este sentit, anunciava que “tindrem dos caps de setmana dedicats a l’Oli d’Oliva. El primer serà el 13 i 14 d’abril, centrat, principalment, en ponències de gran nivell. També hi haurà una Ruta per les Oliveres Mil·lenàries, totalment gratuïta, i la presentació del Retaule de Sant Miquel, original del segle XIV, que comptarà, entre altres, amb la presència del reconegut arquitecte i historiador, Arturo Zaragozá”.

“El segon cap de setmana que dedicarem a l’Oli d’Oliva tindrà lloc el 8 i 9 de juny. Partint des de l’Església, s’estendrà una Fira que comptarà, entre altres coses, amb Foodtrucks, actuacions, un taller de ‘didaleres’, showcooking amb prestigiosos cuiners com Raul Resino, Rafa Gauxachs, Carlos Miralles i IvánAlemán, que cuinaran espectaculars plats que tindran al nostre Oli d’Oliva com a protagonista. No faltaran les nostres associacions que són fonamenta’ls perquè siga un èxit ‘Oleum’”.

‘Oleum’ compta amb el suport de ‘Castelló Ruta de Sabor’ de la Diputació de Castelló.

Gran aposta per l’Oli d’Oliva’

Pallarés, convençuda del projecte que es posa en marxa, assenyalava que “es tracta d’una gran aposta que estic convençuda que sortirà bé perquè tenim un gran ambaixador com es el nostre Oli d’Oliva al que hem de seguir recolzant des de les institucions públiques, ja que es un signe d’identitat del nostre poble Canet lo Roig”.