Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre aprova la delegació de competències i el conveni per a l’Escola...

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre aprova la delegació de competències i el conveni per a l’Escola Infantil d’Alcalà

48

La Generalitat Valenciana haurà d’aprovar el conveni definitiu pel que, en el curs 2024-2025, l’actual guarderia ja estarà homologada com a Escola Infantil de Primer Cicle de 0 a 3 anys

El ple de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha aprovat per unanimitat la memòria justificativa de la delegació de competències i l’esborrany del conveni entre la Generalitat Valenciana i el consistori per a la creació d’una Escola Infantil de Primer Cicle de titularitat municipal a Alcalà de Xivert. Això suposa que l’actual guarderia municipal passe a estar reconeguda per la Generalitat Valenciana, la qual cosa permetrà a les famílies usuàries que es puguen acollir al Bo Infantil de la Generalitat Valenciana. Durant aquest curs 2023-2024, a causa de la demora de la Generalitat Valenciana a donar el vistiplau al projecte d’adequació presentat per l’Ajuntament, va ser el propi consistori el que va assumir el cost del que hagueren sigut les ajudes de la Generalitat.

A més, per a complir les condicions exigides per la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre s’ha fet càrrec de diverses obres d’adequació de l’edifici municipal de la guarderia i ludoteca, annex al CESAL d’Alcalà. Les obres, amb un cost de 52.249 euros, han consistit en la reforma dels banys de la planta baixa, reforma de la primera planta –on es troba la ludoteca actualment- amb nova distribució, nous banys adaptats per als menors i altres per a l’ús de docents i instal·lació d’una vorera exterior amb accés directe al pati de la planta baixa. També s’han fet treballs de sanejament, electricitat i ventilació.

La regidora d’Educació, María Agut, ha assenyalat que “com ja succeeix a l’Escola Infantil de Alcossebre, també homologada per la Generalitat Valenciana, les famílies d’Alcalà podran sol·licitar els bons de la Generalitat i en el cas dels xiquets de 2 a 3 anys no hauran d’assumir cap cost”. Agut ha destacat “l’aposta que sempre hem fet des de l’Ajuntament aportant els edificis municipals perquè les nostres famílies puguen comptar amb el servei de guarderia, amb la finalitat de conciliar la vida laboral i familiar”.