Inici VINARÒS L’Ajuntament de Vinaròs treballa per donar un nou impuls a l’esport

L’Ajuntament de Vinaròs treballa per donar un nou impuls a l’esport

104

La millora i construcció de noves instal·lacions, fomentar la pràctica de l’activitat física i crear noves polítiques en matèria esportiva són els principals objectius per aquesta legislatura

Aquest matí el regidor d’Esports, Lluís Adell, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per respondre a l’article d’opinió del secretari general del Partit Socialista, Edu Barberà, en relació a l’actual situació esportiva de la localitat, que segons assegura, es troba en “runes”. Adell ha destacat que la salut esportiva de la localitat és bona, en canvi, és el Servei Municipal d’Esports el que es troba en estat crític, conseqüència de la gestió realitzada en els últims vuit anys.

El regidor indicava que “el Servei Municipal d’Esports ha de fomentar i participar en el desenvolupament de la pràctica esportiva adreçada a tota la ciutadania, a través de polítiques que vetllen per garantir l’accés a tots els col·lectius”. Així mateix, afegia que també és bàsic per a promoure hàbits saludables i un estil de vida actiu. En aquest sentit, Adell comentava que en els últims vuit anys el Servei Municipal d’Esports ha passat de ser una prestació protagonista a ser un servei subsidiari, amb suport institucional, econòmic i logístic a les entitats, sense polítiques per al foment de l’activitat física.

Adell insistia que l’esport a Vinaròs es troba en bon estat de salut, i no en runes com assegura Barberà, gràcies l’esforç dels clubs i entitats que fan possible que l’esport federat siga un referent a la província.

En relació a les noves propostes com el Campionat Autonòmic d’Handbol Platja, els Jocs Castellonencs Sènior o la Fira Esportiva, el regidor assenyalava que “l’important no és atribuir-se els mèrits de recuperar o crear noves iniciatives, l’important és fer-les realitat perquè els veïns i veïnes les puguen gaudir”. En aquesta mateixa línia, Adell comentava que des de l’Ajuntament es treballarà per poder fer realitat el projecte de la Recepta Esportiva que es va intentar engegar la passada legislatura, en aquest cas, a través del Pla Local de Salut.

Pel que fa al Pla Estratègic, assenyalava que després de vuit anys és un document que ni tan sols s’ha presentat en el plenari, però tot i així Barberà ha demanat la seua actualització, “una tasca inviable perquè encara no s’ha aprovat”. En aquest sentit, lamentava l’exigència per a convocar del Consell Municipal d’Esports, assenyalant que amb tan sols tres mesos al govern ja s’ha portat a plenari i un cop finalitzades les corresponents gestions administratives, llavors es podrà constituir.

Per acabar, Adell ha remarcat que “l’objectiu del Consell Municipal d’Esports és liderar la promoció de l’activitat física al municipi com a element socialitzador i de benestar social amb polítiques transversals, que aquest equip de govern està disposat a posar en marxa”.