Inici BENICARLÓ Més de 600 persones visiten el Museu dels Mariners durant el primer...

Més de 600 persones visiten el Museu dels Mariners durant el primer mes

264

 

Els 654 primers visitants del museu procedeixen de diferents parts del país com la Comunitat Valenciana, Aragó, Catalunya i País Basc. A l’interior del museu es pot trobar una gran mostra del patrimoni marítim de Benicarló que es complementa amb recursos visual com ara maquetes o vídeos.

Des del passat 13 de juliol, el Museu dels Mariners de Benicarló ha rebut un total de 654 visites, la majoria procedents de la Comunitat Valenciana, Aragó, Catalunya i País Basc. Les visites guiades a la llotja han aportat nombrosos visitants a aquest espai museístic, tot i que també s’han registrat visitants interessats a conèixer exclusivament el contingut d’aquest nou museu, creat per a donar visibilitat i posar en valor el treball de la gent de la mar. A banda de les comunitats ja nomenades, també s’han apropat a conèixer el museu visitants d’altres punts del país com La Rioja, Madrid, Castella i Lleó, Navarra, Astúries i veïns de la pròpia comarca.

Aquestes xifres són el punt de partida de l’activitat d’aquest espai destinat a reconèixer el patrimoni de la gent de la mar i posar en valor els seus oficis i les seues tradicions. Ubicat en les instal·lacions de l’antic far de la ciutat, la seua creació ha permés identificar, inventariar, preservar i difondre el llegat cultural inherent i característic del patrimoni marítim i pesquer de la ciutat des dels seus orígens. La gran quantitat d’objectes exposats ha sigut possible gràcies a les donacions de mariners de Benicarló que es trobaven al Museu de la Mar Sant Telm.

Amb un pressupost de 221.000 euros a càrrec de la Diputació de Castelló, el projecte museístic es va començar a desenvolupar una vegada finalitzades les obres de reconstrucció de l’antic far que data de 1886. Així també, la corporació provincial es va fer càrrec dels 30.000 euros de pressupost de museïtzació del centre que va ser inaugurat ara fa un mes per l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada dels vicepresidents de la Diputació Vicent Sales i Andrés Martínez.

Article anteriorL’acte de proclamació de la reina i dames donarà el tret de sortida a les Festes Patronals 2018
Article següentCàlig rebrà 40.000 euros més per escometre la restauració de la Torre