Inici BENICARLÓ L’acte de proclamació de la reina i dames donarà el tret de...

L’acte de proclamació de la reina i dames donarà el tret de sortida a les Festes Patronals 2018

398

 

A les 22.00 hores començaran oficialment les Festes Patronals 2018, amb un acte emotiu que tindrà lloc a la plaça de Sant Bartomeu. L’escultor i pintor benicarlando Jorge Borràs, instal·lat a París, pronunciarà el pregó inaugural.

La Comissió de Festes de Benicarló està ultimant els detalls per a enllestir l’escenari que demà divendres acollirà l’acte de proclamació de la reina, dulcinea i dames de la Cort d’Honor 2018, un acte que, com en els darrers dos anys, es durà a terme a la plaça de Sant Bartomeu i que servirà per a donar el tret de sortida a unes festes carregades d’actes de carrer oberts a la participació de tothom.

L’encarregat de fer el pregó inaugural serà l’artista Jorge Borràs (Benicarló, 1952), pintor i escultor llicenciat per l’Escola de Belles Arts de Sant Jordi que ha desenvolupat la seua trajectòria professional a França, on ha acumulat multitud de distintius. Entre d’altres, ha rebut la Medalla Arts-Ciències-Lletres (condecoració francesa) i és membre honorari de l’Acadèmia Europea de Belles Arts de Brussel·les.

Però les autèntiques protagonistes de la nit seran la reina, Sara Herrero, la dulcinea, Ana Roca, i les dames de la Cort d’Honor: Andrea Ferrer, Meritxell Melet, Verónica Ferrón, Rosa María Cerdà, Andrea Najarro i Maria Oller, juntament amb les dames infantils Lucía Ancosta, Adriana Beltrán, Lucía Mejías i Claudia Morera.

Totes elles encetaran demà una setmana plena d’actes culturals i festius on es mantenen, en general, els actes més tradicionals, i es consoliden propostes com el Camden Blo que tants bons resultats va donar l’any passat.

Pel que fa al dia gran de les Festes, Sant Bartomeu (24 d’agost), es mantindran la missa i la visita al Centre Geriàtric al matí i ja per la tarde processó i ofrena a la Mare de Déu de la Mar.

En l’apartat musical, destaca l’aposta per les orquestres populars i pel que fa als bous, enguany hi ha programats cinc dies d’espectacles taurins, els dies 20, 21, 22, 23 i 25 d’agost. La tradicional desfilada de carrosses i el castell de focs d’artifici tancaran les festes diumenge dia 26.

Article anteriorMare de Déu de l’Agost a Vinaròs
Article següentMés de 600 persones visiten el Museu dels Mariners durant el primer mes