Inici ALTRES NOTICIES Més de 1.400 famílies es beneficien de les ajudes del Pla Renhata20,...

Més de 1.400 famílies es beneficien de les ajudes del Pla Renhata20, el doble que en edicions anteriors

151

– El nombre de sol·licituds rebudes s’ha duplicat en un any, passant de les 709 a les 1.692.
– El pressupost destinat a aquestes ajudes és de quasi cinc milions d’euros, dividit en dues anualitats.

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha concedit 4.949.834 euros en ajudes per a la millora de les condicions d’habitabilitat dels habitatges.

La direcció general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica convoca anualment el Pla de Reforma Interior d’Habitatges, Pla Renhata. En aquesta convocatòria s’han rebut 1.692 sol·licituds, xifra que doblega el nombre de sol·licituds rebudes la convocatòria anterior de 2019 i les concessions es divideixen en dues anualitats: 2.899.834 euros en 2020 i 2.050.000 euros en 2021.

En total, seran 1.483 les famílies que es beneficien d’aquestes ajudes destinades a millorar les condicions d’habitabilitat dels habitatges, després de denegar 28 sol·licituds duplicades i 181 per no complir els requisits establits en les bases de la convocatòria.

Cal recordar que en aquesta edició el Pla Renhata inclou una sèrie de novetats com la incorporació de criteris de sostenibilitat en la baremació de les ajudes per a poder optar a una major quantitat subvencionable, aconseguint en aquest cas fins al 50% del pressupost elegible.

A més en aquesta edició també s’inclou la subvenció d’instal·lacions de sistemes integrats de domòtica que milloren l’accessibilitat i l’autonomia en l’ús de l’habitatge a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda.

Finalment també s’ha flexibilitzat i agilitat el procés i han pogut optar a aquestes ajudes tant les obres ja finalitzades com aquelles actuacions no iniciades, no acabades o en curs en el moment de la sol·licitud.

Un revulsiu per als sectors de la construcció i la ceràmica

Aquestes ajudes que es convoquen per quart any consecutiu s’emmarquen dins de les polítiques que impulsa la Generalitat dirigides a millorar les condicions dels habitatges d’ús habitual i permanent i que en aquesta edició, i davant la situació generada per la crisi de la COVID-19, pretendre ser un important revulsiu per al sector de la construcció i la ceràmica que s’està veient durament afectat per la paràlisi econòmica.

Des de 2017 més de 2.000 famílies s’han beneficiat de les ajudes del Pla Renhata, la qual cosa ha suposat una inversió de prop de 6 milions d’euros i la creació o manteniment de fins a 1.200 llocs de treball, segons les dades que maneja la direcció general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica.

En concret, per a aquesta edició s’estima que l’impacte de les ajudes en el sector de la construcció siga d’entorn als 15 milions d’euros amb una generació d’ús de més de 700 llocs de treball.

Article anteriorBenicarló renova el conveni per a controlar les colònies de gats al nucli urbà
Article següentBENICARLÓ: les notícies més vistes de l’any