Inici BENICARLÓ Benicarló renova el conveni per a controlar les colònies de gats al...

Benicarló renova el conveni per a controlar les colònies de gats al nucli urbà

116

El document, signat amb l’Associació Pels Gats-Projecte CES Benicarló, té com a objectiu principal el control i la gestió de les colònies de gats dels carrers de la ciutat. L’import del conveni és de 5.000 euros.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada per la regidora de Medi Ambient, Filo Agut, ha firmat un conveni amb la presidenta de l’Associació Pels Gats-Projecte CES Benicarló, Mònica Hoscheid, amb l’objectiu de controlar les colònies de gats dels carrers de la ciutat, el seu creixement i evitar la superpoblació, a més d’altres problemes de salubritat o de risc per a la salut.

L’associació, a través dels 23 voluntaris, és l’encarregada de realitzar el control amb la metodologia CER (Captura Esterilització Retorn) per a controlar el creixement de les colònies. Aquest mètode contribueix a reduir les molèsties produïdes per les colònies de gats (baralles, maulits…), a controlar el nombre de gats a les colònies evitant la superpoblació i a reduir els riscos sanitaris, a banda de millorar la qualitat de vida dels gats.

Actualment, es tenen censats 421 gats, 300 dels quals estan esterilitzats, repartits en 37 colònies del municipi, de les quals set són tancades, d’acord amb els propietaris, mentre que la resta són solars o finques obertes.

El conveni s’ha gestionat a través de la Regidoria de Medi Ambient. La seua regidora, Filo Agut, ha assegurat que «l’Ajuntament té el compromís d’assolir el màxim nivell de protecció i benestar dels animals, a més d’afavorir una conducta més cívica de la ciutadania en la defensa i protecció dels gats de carrer».

Article anteriorBons propòsits per a l’any nou
Article següentMés de 1.400 famílies es beneficien de les ajudes del Pla Renhata20, el doble que en edicions anteriors