Inici VINARÒS L’estrategia del Carnaval de Vinaròs a debat

L’estrategia del Carnaval de Vinaròs a debat

1908

Les taules de debat del Pla Estratègic proposen impulsar un carnaval més cultural i turístic

Les taules de debat realitzades a l’apartat cultural i festiu dins del fòrum de debat del Pla Estratègic de Ciutat han realitzat diferents propostes per impulsar un carnaval més cultural i turístic.

 

Una de les propostes plantejades és la d’agermanar el carnaval amb algunes ciutats d’Holanda amb l’objectiu de realitzar intercanvis econòmics, culturals i de persones en els quals Vinaròs oferiria cultura mitjançant el carnaval. L’inconvenient que també es va assenyalar en les taules de debat és que en opinió d’alguns participants, el carnaval ha perdut caràcter cultural per convertir-se en una festa de autoconsum, on els que miren no participen, i tampoc els comerços o l’hostaleria, i tampoc és ja un reclam turístic. És a dir, que s’ha perdut el carnaval tradicional que implicava a tota la població i atreia gent de comarques veïnes. En opinió dels participants, és necessari doncs realitzar abans un plantejament de quin carnaval es vol i proposen que es desenvolupi cap a un model més cultural i turístic. Una vegada això aconseguit, la proposta d’agermanament amb altres ciutats extrangeres seria operativa.

Altres de les propostes de cara a un futur per al carnaval és que les regidories de Cultura i Turisme recolzin aquest nou model, que es redefineixi el paper de les comparses, recuperar l’essència de la festa tradicional, que les comparses desfilin a l’agost, que integri tota la societat vinarossenca, incloent comerços i hostaleria, i que sigui exportable turísticament, oferint diversos actes culturals durant tot l’any repartits per tota la població. També es proposa que es configuri un reglament intern que garanteixi la qualitat i el caràcter cultural del carnaval o que es contracti una persona tot

l’any perquè s’encarregui de gestionar tots els actes.

Es conclou doncs que l’actual model de Carnestoltes “necessita una certa dinamització, si es vol fer del mateix un focus d’atracció turística”. Els participants en aquesta taula de debat van coincidir,  “a nivell comarcal el Carnestoltes està ja saturat, sent necessari atreure al turista de la resta d’Espanya”.

També es van assenyalar les “dificultats per escometre els canvis”. Es coincideix en la necessitat d’augmentar la qualitat del Carnestoltes, reforçant les activitats diürnes i fomentant el paper com a associacions culturals de les comparses al llarg de l’any. També es va comentar la necessitat d’incrementar l’originalitat i desfilar amb disfresses més elaborades. Altres propostes esgrimides van ser la necessitat de reciclatge i aspectes com la creació de tallers de reciclatge; la conveniència d’acabar amb els aspectes més sexistes del mateix, o que en la Comissió Organitzadora del Carnaval participin representants d’altres sectors.

Article anteriorPeñíscola trabaja en una App de servicios públicos
Article següentIronmans Vinaròs subcampeón S-17