Inici BENICARLÓ L’escultor i pintor Jorge Borrás serà el mantenidor de les Festes Patronals

L’escultor i pintor Jorge Borrás serà el mantenidor de les Festes Patronals

567

L’artista benicarlando Jorge Borrás serà l’encarregat de pronunciar el pregó inaugural de les Festes Patronals 2018. L’alcaldessa, Xaro Miralles, ja ha informat de la proposta a la Junta de Portaveus i el Ple de l’Ajuntament del mes de juliol en ratificarà el nomenament.

Les Festes Patronals 2018 ja tenen mantenidor. Es tracta del pintor i escultor Jorge Borrás (Benicarló, 1952), llicenciatper l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi, a Barcelona. L’artista ha desenvolupat la seua trajectòria professional a França, on ha acumulat multitud de distintius.

Entre els mèrits més destacats de l’artista, destaquen la Medalla Arts-Ciències-Lletres (una distinció que atorga el Ministeri de Cultura de França), ser membre honorari de l’Acadèmia Europea de Belles Arts de Brussel·les, haver sigutmembre de l’Associació Internacional d’Arts Plàstiques de la Unesco i secretari general de l’Associació d’Artistes i Intel·lectuals Espanyols a França. A més, Borrás també forma part de l’Acadèmia Internacional de Belles Arts delQuebec, és president de la Societat d’Artistes de Vaucresson i ha sigut guanyador del premi Ciutat de La Celle St. Cloud 2014.

Pel que fa a les exposicions, l’artista benicarlando ha mostrat les seues obres a l’Ambaixada Espanyola a París, a la Galeria Notre Dame, al Museu de Rioja i a la Galeria Bortier de Brussel·les, entre d’altres.

Respecte dels principals treballs duts a terme per Borrás, destaquen la creació de medalles i escultures per a la Casa de la Moneda de París, el monument dedicat al Doctor Coll que es troba a Benicarló, la portada de la novel·la «Los amigos de Vicente», de J. M. Robert, el trofeu per a l’Associació los Niños de la Tierra, de Yannick Noah, un bust de l’expresident de la República Francesa, Jacques Chirac, o l’obra «Cristo resucitado», ubicat a l’església de Sant Bartomeu a Benicarló.

Article anteriorL’Ajuntament traslladarà la OIAC al Corral de Batet i canviarà el paviment de la Mera
Article següentBenicarló invertirà 1,5 milions d’euros en millores per al municipi