Inici BENICARLÓ Benicarló invertirà 1,5 milions d’euros en millores per al municipi

Benicarló invertirà 1,5 milions d’euros en millores per al municipi

518

L’Ajuntament destinarà al voltant d’1,5 milions d’euros en diverses millores, entre les que destaquen les primeres actuacions a l’antiga carretera N-340 i el canvi de butaques i el condicionament de l’Auditori Pedro Mercader. Aquestes millores es poden dur a terme gràcies al diners procedents del superàvit del pressupost del 2017.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha anunciat que Benicarló invertirà 1,5 milions d’euros en diverses millores que es duran a terme al municipi. Miralles ha subratllat que «totes aquestes inversions les pensem fer aquest any però, en cas de no poder executar-les en la seua totalitat, passarien a l’any 2019 a càrrec del romanent de 2018».

Gran part del pressupost total es dedicarà a l’antiga carretera N-340, en la qual s’invertiran 829.961 euros en actuacions «destinades a millorar la seguretat vial i la circulació i que, a més, són necessàries per a convertir la carretera en el bulevard que tenim projectat», ha detallat l’alcaldessa. En concret, es marcarà el vial (es reduirà l’amplària), es taparan les cunetes existents amb formigó drenant, es prepararan les redones que es construiran (als encreuaments del camí Mallols, del passeig del Febrer i Soriano, del carrer d’Ulldecona i del carrer del Puig de la Nau, a més de la de la carretera de Càlig, a càrrec de la Generalitat Valenciana) i es projectarà la nova il·luminació, alguns espais laterals que es destinaran a camins per a vianants i bicicletes i el canvi d’algunes parades d’autobús.

L’altra actuació més destacada és la inversió de 150.000 en l’Auditori Pedro Mercader, que es destinaran al canvi complet de les butaques, la millora de l’accessibilitat a l’escenari, la remodelació dels camerinos i a l’arranjament general de la instal·lació. «Aquestes obres són importants i molt necessàries per dignificar el nostre auditori», ha remarcat l’alcaldessa.

A més, també es destinaran 50.000 euros per a adquirir materials per a parcs infantils i mobiliari urbà, 40.000 euros per a asfaltar la part central del velòdrom ciclista, 40.000 euros destinats a il·luminació i clavegueram del jardí de la mar, entre 40.000 i 50.000 euros per a rehabilitar l’Edifici Irta (actualment llogat a la Fundació Caixa Castelló), 40.000 euros per a asfaltar camins rurals, 50.000 euros per a executar unes obres d’urgència al soterrani del Mercat Municipal i per a l’adequació dels banys, 30.000 euros per a fer obres i adequar la Basseta del Bovalar i 33.000 euros per a construir un nou gos parc a la partida Solaes (entre l’espai habilitat a les autocaravanes i la desembocadura del Barranquet).

Article anteriorL’escultor i pintor Jorge Borrás serà el mantenidor de les Festes Patronals
Article següentVinaròs dóna a conèixer el nom del presentador i la mantenidora de Festes