Inici VINARÒS L’Ajuntament traslladarà la OIAC al Corral de Batet i canviarà el paviment...

L’Ajuntament traslladarà la OIAC al Corral de Batet i canviarà el paviment de la Mera

1235

L’Ajuntament de Vinaròs invertirà els 1,2 milions resultants del superàvit de 2017 –després d’haver amortitzat ja 250.000 euros de deute- a actuacions importants que ja han estat aprovades en el marc de les Inversions Financerament Sostenibles. La de més quantia és la rehabilitació de l’edifici del Corral de Batet, en la seva planta baixa, per 450.000 euros. També es canviarà el paviment de la plaça de la Mera amb una inversió de 360.000 euros, es renovarà el parquet del poliesportiu municipal (més de 80.000 euros) i s’adquirirà un tot terreny per a la Policia Local (35.000 euros), segons van informar el dimecres el primer tinent d’alcalde, Guillem Alsina, la regidora d’Hisenda, María Cano i el regidor d’Ordenació del Territori, Jan Valls.
L’Ajuntament de Vinaròs rehabilitarà la planta baixa de l’edifici municipal del Corral de Batet abans de finalitzar aquest any i traslladarà allí l’Oficina Integral d’Atenció al Ciutadà (OIAC). L’actuació es farà amb 450.000 euros de les inversions financerament sostenibles que les entitats locals poden realitzar amb els romanents de tresoreria de l’any anterior. L’edil d’Ordenació del Territori, Jan Valls, va explicar que quedarà pendent una segona fase d’inversió, la de la primera planta de l’immoble, per la qual confien obtenir en un futur una subvenció de fons europeus.
La planta baixa d’aquest edifici, que es troba en primera línia del passeig marítim, té al voltant de 300 metres quadrats, segons va explicar Valls, la qual cosa significa el doble de l’actual oficina de la OIAC, amb el que es pretén guanyar en comoditat d’atenció ciutadana.
Valls va recordar també que a la zona hi ha un aparcament subterrani amb els primers 30 minuts gratuïts.
Cal recordar que aquest immoble, que estava en desús, va ser adquirit l’any 2015 mitjançant expropiació per un import de 548.000 euros i ja estava marcat en el PGOU com a equipament públic.

L’Ajuntament de Vinaròs invertirà al voltant de 360.000 euros a canviar els 3.164 metres quadrats de paviment de la plaça de Sant Antoni, coneguda com la plaça de la Mera. Una actuació que es farà després de l’estiu i que estarà finalitzada abans de desembre, inclosa en les inversions financerament sostenibles per les quals el consistori disposa de més d’1,2 milions del superàvit de 2017.
El primer tinent d’alcalde, Guillem Alsina, la regidora d’Hisenda, María Cano i l’edil d’Ordenació del Territori, Jan Valls, van detallar diversos aspectes ja decidits d’aquesta obra, que variarà substancialment l’aspecte d’aquesta emblemàtica i cèntrica plaça.
El paviment escollit seran rajoles de granit gris de tres centímetres de grossor, antilliscants i resistents, dos de les característiques que es requerien del nou paviment, ja que l’actual és especialment relliscós i es trenca amb facilitat.
Alsina va explicar que aquesta inversió inclourà també una solució definitiva a les goteres de l’aparcament subterrani, el reforç de la il·luminació i l’eliminació de diversos elements de la plaça per guanyar espai per als vianants, com el quadrat de pedres que envolta la font central o les ones de l’estàtua de la sardina.
L’edil socialista va explicar que és una inversió elevada però que serà rendible, atès que actualment la despesa anual en manteniment en La Mera és d’al voltant de 42.000 euros anuals, i amb aquesta actuació s’espera reduir aquestes despeses en un 80%.
Alsina va estimar que les obres s’iniciaran en el mes de setembre i que tindran un període d’execució aproximat de dos mesos.
I és que des que va ser instal·lat, fa més d’11 anys –la plaça es va remodelar en el 2006- el sòl de l’àgora ha estat criticat per ser relliscós i per trencar-se fàcilment.

D’altra banda, l’Ajuntament invertirà també 80.200 euros en la renovació del parquet de la pista del pavelló poliesportiu municipal. Una actuació que també s’ha qualificat de molt necessària i després de la qual el consistori espera estalviar el 70% de les despeses de manteniment anuals.


També amb el superàvit del passat any, s’adquirirà un tot terreny per a la Policia Local per un import de 35.000 euros que servirà també per realitzar atestats.

Article anteriorBenicarló acullirá el VII certamen de ciclisme adaptat
Article següentL’escultor i pintor Jorge Borrás serà el mantenidor de les Festes Patronals