Inici BENICARLÓ L’Escola de Teatre Diabolus presenta “Una visita inesperada”

L’Escola de Teatre Diabolus presenta “Una visita inesperada”

278

L’Escola de Teatre Diabolus presenta “Una visita inesperada”

La companyia teatral benicarlanda torna als escenaris els propers 28, 29 i 30 de maig amb l’estrena del seu nou espectacle. Un any més, Diabolus ens ofereix una atractiva proposta on la intriga i el to desenfadat faran les delícies del públic.

L’obra en concret és l’adaptació d’un dels clàssics de l’arxiconeguda escriptora Agatha Crhistie. En aquesta ocasió podrem gaudir d’una de les seues obres menys conegudes. Justament els membres de Diabolus van triar aquesta obra perquè feia anys que volien portar una obra d’intriga detectivesca als escenaris i precisament «Una visita inesperada» no era de les obres d’Agatha Crhistie més difoses i al mateix temps ofereix un grandíssim potencial com a espectacle teatral.


I quin és el plantejament d’Una visita inesperada? Una nit d’intensa boira Michael Starkwedder, un enginyer que busca casa per una zona rural, pateix una avaria amb el seu cotxe en una carretera secundària. En busca d’ajuda acaba descobrint una casa de camp, però allò que es trobarà a dins és un cas d’assassinat. Els fets acaben de passar i una persona confessa el seu crim. Tots els fets pareixen evidents… massa evidents. Està a punt de trucar a la policia, però alguna cosa el deté i pràcticament sense voler, Starkwedder anirà coneixent a tota la família i empleats de la casa, una sèrie de personatges amb motius suficients per a haver comés el crim.

Per una part la intriga i el famós qui serà l’assassí? estan presents durant tot el fil conductor de la història. De totes formes aquesta estructura clàssica de les novel·les policíaques amaga molt més. Per sota podrem gaudir d’una sèrie de temes que teixeixen totes les situacions a les que es veu sotmesa aquesta família; amor, enganys, interessos, temors…

Imatge de l’obra ‘La Granja’ per Diabolus

I no només això. En la posada en escena no s’ha volgut posar èmfasi tan sols en les situacions dramàtiques que viuen els personatges, sinó que s’ha pretès buscar un to formal amb el que les actrius i actors puguen jugar i donar-li així un aire fresc a l’obra. És per això que certes situacions estan impregnades amb pinzellades humorístiques.

En definitiva, que aprofitant una història clàssica d’investigació policíaca, Una visita inesperada ens mostrarà un retrat de l’ànima humana mirat des d’un perspectiva desenfadada i plena de sentit de l’humor.

Els actors i actrius de Diabolus, porten mesos assajant Una visita inesperada. Malgrat la pandèmia es van proposar seguir amb l’elaboració d’un projecte teatral. En un principi els assajos van ser efectuats de manera online, per a desenvolupar la interpretació de les situacions de l’obra. A continuació és va continuar amb assajos presencials per a poder muntar els moviments escènics. Després de molt esforç arriba el moment de la recompensa, poder retrobar-se amb el públic que any rere any ha compartit la llarga història de la companyia. Serà un moment emotiu poder tornar a xafar l’escenari i compartir l’espectacle amb el públic.

Dit això, cal remarcar que les representacions en l’Auditori Pedro Mercader de Benicarló s’efectuaran seguint tots els protocols sanitaris que indiquen les institucions. La prioritat és que la cultura continue sent segura.

Les representacions tindran lloc en l’Auditori Pedro Mercader de Benicarló els dies següents:
Divendres, 28 de maig a les 22.00 hores.
Dissabte, 29 de maig a les 19.00 hores (Primera funció).
Dissabte, 29 de maig a les 22.00 hores (Segona funció).
Diumenge, 30 de maig a les 19.00 hores.

Recomanacions i venda d’entrades
Es recomana arribar amb temps. Les portes de la sala s’obriran mitja hora abans de la funció per garantir una entrada controlada.
Per motius de seguretat l’aforament serà reduït al 50% de capacitat. Per aquesta raó la companyia ha decidit realitzar una doble sessió de funcions el dissabte a les 19.00 i les 22.00 hores.
La venda anticipada d’entrades s’efectuarà del 24 al 27 de maig en l’Auditori de Benicarló de 19.00 a 20.30 hores.
La venda d’entrades el dia de la funció s’efectuarà en l’Auditori una hora abans de les funcions.

Versió i direcció: Joan Comes.
Repartiment: Josep Maria Querol, Patricia Troncho, Patricia Lluch, Olga Lluch, Victor Gaya, Carmen Santarrufina, Inma Fibla i Rosa Sorlí.