Inici ALTRES NOTICIES Les barques del cércol de Vinaròs tornen a la mar després de...

Les barques del cércol de Vinaròs tornen a la mar després de la parada biològica

31

Són 16 embarcacions de la província que han estat amarrades a port durant dos mesos per permetre la regeneració dels caladors de seitó i sardina

Després de seixanta dies amarrades a port, les 16 embarcacions de la modalitat de cércol de la província de Castelló, 3 del port de Vinaròs i 13 del port del Grau de Castelló de la Plana, han tornat al mar per pescar principalment seitons i sardines. El principal objectiu d’aquesta veda biològica ha estat preservar els bancs principals d’aquest apreciat peix blau del Mediterrani. Els resultats de mantenir tota la flota de cércol o llum de la província de Castelló parada durant dos mesos començarà a avaluar-se en els mesos vinents. La Comunitat Valenciana mentre ha durat la veda dels pescadors de la província de Castelló no ha estat desproveïda de peix blau del Mediterrani i de proximitat, ja que les flotes de les províncies de València i Alacant han continuat pescant. La veda de cércol es divideix en dues grans demarcacions a la Comunitat Valenciana.

La zona nord abasta des del riu Sénia, que fa frontera entre les províncies de Castelló i Tarragona, fins a la Gola del Perelló, a la província de València. La demarcació sud comprén des de la Gola del Perelló fins al límit amb la província de Múrcia. La major part d’aquesta flota pesquera de la modalitat de cércol es troba als ports de la província d’Alacant, a ports com el d’Altea, Xàbia i Torrevella. Per a la Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana, COINCOPESCA, les vedes biològiques realitzades de forma totalment voluntària pels pescadors de cércol valencians són absolutament necessàries per a la regeneració dels caladors de peix blau del Mediterrani. Indicar finalment que COINCOPESCA vetlla i lluita pels interessos de les 20 confraries de la Comunitat Valenciana: 10 a la província d’Alacant, 5 a la de Castelló i 4 a la de València.