Inici BENICARLÓ Benicarló acullirá el VII certamen de ciclisme adaptat

Benicarló acullirá el VII certamen de ciclisme adaptat

504

Aquest diumenge, Benicarló acollirà el VII Certamen de Ciclisme Adaptat, una prova que serà campionat autonòmic de la modalitat. Al caràcter esportiu de la cursa s’afegeix una marcada voluntat reivindicativa per conscienciar la ciutadania sobre els drets i les capacitats de les persones amb diversitat funcional.

El regidor d’Esports, Carlos Flos, i la regidora de Discapacitat i presidenta de l’Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats (OACSE), Filo Agut, han presentat junt a Ramon Meseguer, president de Cocemfe-Maestrat, i Julia Rodríguez, de Cocemfe, el VII Certamen de Ciclisme Adaptat, que tindrà lloc el proper diumenge 3 de juny, en el marc de les activitats programades amb motiu del Mes dedicat a les persones amb diversitat funcional.

Flos ha declarat que «des de la Regidoria d’Esports intentem sempre donar suport i potenciar a tot allò relacionat amb l’esport adaptat, perquè ajuda a donar oportunitats». En aquest sentit, Agut ha remarcat que «l’esport és una eina molt bona d’integració per a les persones amb discapacitat».

La setena edició del Certamen de Ciclisme Adaptat Ciutat de Benicarló està organitzat per l’entitat Cocemfe, amb lacol·laboració de la Regidoria d’Esports i la presidència de l’OACSE (Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats), a més de la col·laboració de la Diputació de Castelló. La cursa serà prova autonòmica i comptarà amb la col·laboració de la Brigada d’Obres i Serveis, Policia Local, Creu Roja, Protecció Civil i nombrosos voluntaris.

Està previst que de 15 a 20 corredors prenguen la sortida del circuit urbà d’1,5 quilòmetres que s’ha preparat, sobre el qual es faran 20 voltes. Des de l’organització, Meseguer ha volgut animar a la gent a sortir al carrer i disfrutar de l’espectacle i ha remarcat que «és necessari extremar la precaució a l’hora de creuar els carrers per tal d’evitar incidents innecessaris».

La prova començarà diumenge a les 11.00 hores, davant de la Tourist Info. El circuit, que consta d’un total de 30 quilòmetres, recorrerà els carrers de Ferreres Bretó, Sant Francesc, Mare de Déu del Carme, Olivella, Rei En Jaume,Crist de la Mar, Joan XXIII i César Cataldo. A banda de l’espectacularitat de la prova i del seu caràcter competitiu, els organitzadors han volgut destacar el seu aspecte reivindicatiu i de sensibilització sobre els drets i les capacitats de les persones amb diversitat funcional que caracteritza el certamen des del seu origen.

Article anteriorResultats C.N. Vinaròs
Article següentL’Ajuntament traslladarà la OIAC al Corral de Batet i canviarà el paviment de la Mera